Wyniki wyszukiwania dla karczek

(35)

Artykuły karczek

Wszystkie

Informacje Wyśmienita karkówka na obiad. Jak zamarynować karczek przed pieczeniem?

Karkówka w każdej postaci to pyszne i bardzo syte danie. Wbrew pozorom jej przygotowanie wcale nie jest tak bardzo skomplikowane. Z odrobiną cierpl...

6
Wideo Karczek z grilla w musztardowej marynacie. Soczysty i kruchy!

Co powiesz na karczek w musztardowej marynacie? Dzięki temu dodatkowi wychodzi naprawdę kruchy, soczysty i oczywiście pyszny! Jeśli planujesz rozpo...

5
Informacje Najsmaczniejsze przepisy z rabarbarem w roli głównej

Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak k...

13
Informacje Najsmaczniejsze przepisy z rabarbarem w roli głównej

Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak k...

51
Informacje 10 najpopularniejszych przepisów kwietnia

Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych oraz wydłużonego weekendu. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się na...

53
Informacje Co zrobić z rabarbaru? Nadaje się nie tylko do ciast!

Rabarbar to wyjątkowa nowalijka, którą najczęściej dodajemy do słodkich deserów. Ciasta z rzewieniem są lekko kwaskowate, a kompoty idealnie orzeźw...

27
Informacje Śpieszmy się kochać rabarbar - sezon trwa tak krótko

Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuj...

20
Informacje Co może nam dać żurawina?

Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywa...

16
Informacje Jak upiec karkówkę, żeby była miękka i soczysta?

Karkówka to jedno z ulubionych mięsnych dań Polaków. Karczek może być przygotowywany na grillu, w marynacie lub bez. Świetnie będzie także smakować...

61
Informacje Mięso w słoikach idealne na biwak. Niezawodne przepisy doświadczonych gospodyń

Jeśli wybierasz się na wycieczkę lub biwak, będziesz potrzebować odpowiedniego prowiantu. Wiele osób nie wyobraża sobie posiłku bez mięsa, wówczas...

88
Informacje Burger „po krakosku”. Tajemnica historycznego smaku

Maczanka krakowska często nazywana jest prababką hamburgera. Skąd się wzięła i czemu jest niezwykłym przysmakiem?

3
Informacje Żurawina - kiedy warto po nią sięgać?

Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywa...

19
Informacje Proste przepisy na wykorzystanie agrestu w kuchni

Niegdyś obecny w niemal każdym ogrodzie, kojarzony ze słonecznym latem i wakacjami u babci. Obecnie zapomniany owoc, coraz rzadziej występujący w...

3
Informacje Jak grillować karkówkę, aby była soczysta i delikatna?

Karkówka to jedno z najpopularniejszych dań przygotowywanych na grillu. Odpowiednio przygotowana, jest pyszna, soczysta oraz lekko przypieczona z z...

15
Informacje Perfekcyjny schab – 5 porad ja go zrobić

Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych...

58
Informacje Co zrobić z rabarbaru?

Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposob...

13
Informacje Szynka dojrzewająca po staropolsku. To będzie hit świątecznego stołu

Na świątecznym stole nie może zabraknąć domowych wędlin, które swoim smakiem i aromatem znacznie przewyższają te dostępne w sklepach. Niektóre z ni...

74
Informacje Jak zrobić aromatyczną i smaczną domową kiełbasę? Przepis na 3 kg i na 5 kg

Kiełbasa to nie tylko element, który musi znaleźć się na świątecznym stole. Dobre wyroby chętnie spożywamy przez cały rok. Sprawdź, jak zrobić arom...

30
Informacje Family Food Fight - przepisy z 4. odcinka programu

W tym odcinku rodziny miały za zadanie zachwycić jurorów potrawami z grilla. Na stole pojawiły się wszelkiego rodzaju mięsa, ryby, sosy i sałatki....

2
Informacje Co zrobić, żeby schab był miękki?

Przygotowanie miękkiej pieczeni, kruchych kotletów schabowych lub aromatycznego gulaszu wcale nie musi być trudne, jeśli poznamy cechy idealnego mi...

30
Informacje Jakie mięso wybrać na grilla i jak je przyrządzić?

Z czym kojarzy wam się sezon grillowy? Nam oczywiście ze stekami, karkówkami, kiełbaskami i kurczakiem, a zatem mięsem grillowanym. To najczęstsze...

27
Informacje Co zrobić, żeby mięso na grillu nie wysychało? Będzie miękkie i soczyste

Mistrzowie grilla wiedzą, że ważne jest nie tylko kupienie wysokiej jakości mięsa, ale też jego właściwa obróbka. Co zrobić, żeby mięso na grillu n...

0
1
z
2