Wyniki wyszukiwania dla kark%C3%B3wka po indyjsku
Artykuły kark%C3%B3wka po indyjsku
Wszystkie
Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał na...
Okres wakacyjnych wyjazdów w pełni. Sieć indyjskich restauracji Ganesh przygotowała na ten czas ciekawą propozycję dla wszystkich entuzjastów podró...
Interesujące jest nie tylko to, co jedzą Hindusi, ale również sposób spożywania przez nich posiłków, dlatego warto przyjrzeć się temu bliżej.
Indyjski koktajl odchudzający to pyszna mieszanka owoców i przypraw. Kardamon podkręca nie tylko smak napoju, ale też jego prozdrowotne właściwości...
Andrographis paniculata, czyli brodziuszka wiechowata, to dość niepozorna, ale wyjątkowa roślina. Wykazuje ona właściwości przeciwbakteryjne, przec...
Biały mak stał się popularny przede wszystkim za sprawą rogali świętomarcińskich, czyli słodkiego wypieku pochodzącego z Wielkopolski. Nie jest on...
Nie warto pomijać ryb w diecie. Są świetnym źródłem m.in. białka czy kwasów omega. Wiele osób twierdzi jednak, że nie przepada za rybami. Być może...
Żółte kwiaty, który rozświetlają nasze łąki niczym wiosenne słońce. Żywot mają krótki - przekwitają i zamieniają się w dmuchawce, które porywa wiat...
Niegdyś nazywany złotem Północy, dziś stał się nie tylko lekarstwem, ale także uspokajającym i przywracającym siły twórcze amuletem. Jakie moce skr...
Surówka do obiadu to standardowy dodatek. Są na tym świecie jednak tacy, którzy z surówek skomponowali całą swoją dietę. Rawfood - co to takiego?
Majówka niekoniecznie musi kojarzyć się z mnóstwem grillowanego mięsa i kuflem zimnego piwa. Podczas dni wolnych można udać się na piknik z koszem...
Kiedy najlepiej kupować szczaw, a kiedy pomarańcze? Zobaczcie kalendarz sezonowy owoców i warzyw do wydrukowania.
Agrest to jedna z tych roślin, którymi latem zajadamy się do woli, w końcu niektórzy szczęściarze agrestowe drzewka mają także we własnych ogródkac...
Na określenie jednego owocu istnieją trzy słowa, używane w różnych regionach Polski. Jagody, borówki, czernice... owoce, które nieodłącznie kojarzą...
Tapinder Sharma mieszka w Polsce już 18 lat. Od siedmiu pokazuje Polakom, jak się jada w Indiach. Z okazji otwarcia kolejnej restauracji - tym raze...
Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchn...
Kurkuma, czyli szafran indyjski, przeszła wiele badań, które sugerują, że działa przeciwnowotworowo, przeciwcukrzycowo i przeciwzapalnie. Substancj...
Już po raz 16. Ewa Wachowicz dzieli się z widzami sowimi sprawdzonymi poradami i przepisami na wielkanocne dania. Tym razem pokazała, jaką zupę i d...
Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięce...
<b>Tapinder Sharma to właściciel sieci "Ganesh" - jedynej w Polsce sieci restauracji indyjskich. Nam zdradza swoje ulubione potrawy z dzieciństwa s...
Curry to jedna z najstarszych przypraw znanych człowiekowi. Kurkumę, kardamon oraz pieprz, czyli podstawowe składniki tej mieszanki, uprawiano już...
Niepowtarzalna, aromatyczna, kolorowa… a przy tym zdrowa! Króluje pod względem możliwości łączenia różnorodnych smaków. Oto kuchnia azjatycka! W 20...