Wyniki wyszukiwania dla kaszanka z ziemniakami
Artykuły kaszanka z ziemniakami
Wszystkie
Dla jednych jest prawdziwym przysmakiem, drudzy nie wyobrażają sobie zjedzenia nawet kawałeczka. Kaszanka to polski specjał, który idealnie sprawdz...
Szybka w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna - Polacy właśnie za to uwielbiają kaszankę z grilla. Jaki jest przepis na to, żeby nie pękała podcza...
Gołąbki to jedna z tradycyjnych polskich potraw. W tej wersji wyjątkowo pasuje do gustów Polaków. Dlaczego? Bo farszem do gołąbków jest soczysta ka...
Szukasz smacznego pomysłu na obiad? Zaskocz bliskich soczystym sznyclem przygotowanym na ziemniakach, a faszerowanym kaszanką. Choć brzmi oryginaln...
Ziemniaki to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Świetnie komponują się z pieczonymi i smażonymi mięsami. Można podać je również jako d...
Choć przygotowanie ziemniaków na obiad brzmi jak całkiem proste zadanie, to wcale nie musi takie być. Jak długo powinny się gotować, żeby się nie r...
Ziemniaki w różnym wydaniu, nie tylko jako dodatek do mięsa, goszczą w naszym menu. Często serwujemy je w postaci smażonej lub z kalorycznymi dodat...
Wiele osób nie jest w stanie wyobrazić sobie przejścia na wegetarianizm ze względu na uwielbienie do tradycyjnej kuchni polskiej. Tymczasem kaszank...
Według danych GUS, statystyczny Polak w ciągu miesiąca zjada ok. 28 kg jedzenia, z czego 8 kg stanowią tylko warzywa, spośród których 3 kg to same...
To jeden z tych produktów, na które czekamy cały rok. Młode ziemniaki powróciły do sklepów i już teraz możemy delektować się ich wyjątkowym smakiem.
Tanie i smaczne ziemniaki wyjątkowo często goszczą na naszych talerzach. Nie ma się co dziwić, w końcu bez większego wysiłku można wyczarować z nic...
Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy.
Czy wiedzieliście o tym, że sok ziemniaczany może mieć pozytywny wpływ na nasz organizm? Zobacz, dlaczego warto bliżej zainteresować się tym produk...
Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski.
Jeśli szukasz ciekawej alternatywy dla żółtego sera lub sosu serowego, które są raczej kaloryczne i ciężkostrawne, to podsuwamy przepis na "ser" zr...
Rękaw do pieczenia to jeden z najważniejszych wynalazków kucharskich – zwłaszcza dla osób, które cenią sobie łatwość przyrządzania dań i szybkość g...
Czerwone ziemniaki nie cieszą się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni. Czy mimo to warto je spożywać? Jakie są ich wartości odżywcze, czym si...
Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Wiele z informacji krążących na ic...
To jedno z tych warzyw, które Polacy jadają codziennie. Przyrządzają je niemal automatycznie i rzadko zastanawiają się, w jaki sposób ugotować ziem...
Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Warto więc dowiedzieć się nieco wi...
W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczn...
Nasze rodzime młode ziemniaki, pojawiają się w sklepach już pod koniec maja i możemy cieszyć się nimi do ostatnich dni czerwca. Idealnie ugotowane...