Wyniki wyszukiwania dla kiszenie dyni
Artykuły kiszenie dyni
Wszystkie
Na pierwszy rzut oka kiszenie kapusty wydaje się być dość skomplikowanym procesem. Jaką kapustę wybrać, która mieszanka przypraw będzie odpowiednia...
Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach sko...
Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw,
Sponsorowane
Początek jesieni oznacza rozpoczęcie sezonu na dynie. To duże, pomarańczowe warzywo nie powinno kojarzyć się nam wyłącznie z obchodami Halloween, a...
Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekor...
Jesień kojarzy się nam z kolorowymi liśćmi, straganami uginającymi się pod ciężarem jesiennych skarbów i - oczywiście - dyniową zupą. Wydawać by si...
Halloween kojarzy nam się głównie z jednym, konkretnym warzywem. Jest to nieoceniona dynia, z której wyczarujemy nie tylko złowieszcze ozdoby, ale...
Pestki dyni to popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje…
W tym deserze zamknięto wszystkie pyszne smaki jesieni i zimy. Wśród składników znajdziemy dynię, miód czy orzechy włoskie. Ciasto pasuje wprost id...
Jeśli jesteś fanem zdrowych przekąsek, to trafiłeś idealnie. Przedstawiamy wyjątkowo jesienną propozycję na sałatkę z dodatkiem pieczonej dyni, zie...
Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna,...
Szukasz inspiracji na pyszny obiad dla całej rodziny? Polecamy wypróbować przepis na niezwykle aromatyczne klopsiki, przygotowane na kiszonej kapuś...
Chcesz przygotować szybki obiad dla całej rodziny? Zrób pyszne łazanki z kapustą kiszoną - to prosta, smaczna i tania potrawa. Jedzenie kiszonek ko...
Ogórki kiszone to przysmak, który ma bardzo uniwersalne zastosowania w kuchni. Mogą być jedzone w samotności, ale też sprawdzą się jako dodatek do...
Seler to warzywo, które zazwyczaj wykorzystujemy jako składnik bulionów, jarzynowych zup, czasem przygotowujemy z niego sałatki i surówki. Niewiele...
Dynia to niewątpliwie jeden z kluczowych symboli jesieni. Warzywo to stanowi bazę wielu wyśmienitych dań i przekąsek, do których zaliczają się m.in...
Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przy...
To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie. To duża szkoda, gdyż jest smaczna i ma bardzo dużo wartości odżywczych.
Szukasz smacznej i taniej alternatywy dla sklepowego pieczywa? Przygotuj pyszne i chrupiące domowe bułeczki dyniowe z dodatkiem pestek dyni. Takie...
Kapusta kiszona już od setek lat jest obecna w polskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i naprawdę smaczna?
Ogórki kiszone to popularna i bardzo pożywna przekąska, która często gości na polskich stołach. Wiele osób, gdy czuje delikatne burczenie w żołądku...
W naszych kuchniach znajduje się wiele produktów, które bardzo niesłusznie, uważamy za odpadki. Jednym z nich jest chociażby woda z ogórków kiszony...