Wyniki wyszukiwania dla knedle ze ��liwkami
Artykuły knedle ze ��liwkami
Wszystkie
Najlepszy i sprawdzony przepis na pyszne knedle. Delikatne ciasto i intensywne truskawkowe nadzienie zasmakują każdemu miłośnikowi słodkich smaków....
Knedle to jedno z tych dań, które nieodmiennie kojarzy nam się z wakacjami. Ciepłe knedle z owocami i sosem, do tego kompot z truskawek, a na deser...
Knedle to idealny pomysł na letni obiad. Jak je przygotować, aby smakowały równie dobrze co te, zrobione przez babcię?
Babcie najczęściej serwowały je z truskawkami lub śliwkami. Jednak robiąc knedle, nie warto ograniczać się wyłącznie do tych dwóch wariantów.
Jesień stoi pod znakiem pysznych, polskich śliwek, które nie tylko świetnie smakują samodzielnie, ale i w przetworach, deserach, a także słodkich d...
Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz czemu powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie?
W morelach kryje się skarbnica zbawiennych mikroelementów i witamin, wykazujących prozdrowotne właściwości. Zarówno świeże, jak i suszone morele st...
Zbliża się wspaniały czas, czyli sezon truskawkowy. Zebraliśmy wszystkie najlepsze przepisy na szybkie dania z truskawkami. Niezależnie, czy będzie...
Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jes...
Daktyle to doskonała przekąska między posiłkami, świetny dodatek do deserów i zastępnik cukru. Jest prawdziwą bombą! Ale jaką – kaloryczną, czy też...
Zastanawiasz się, co zrobić ze starego pieczywa? Na pewno go nie wyrzucaj! Przedstawiamy 10 pomysłów na pyszne dania na śniadanie, obiad czy kolacj...
Czy zdarzyło ci się kupić za dużo chleba lub bułek? Czasem już kolejnego dnia okazuje się, że pieczywo jest czerstwe i niezbyt smaczne. W tej sytua...
Kto z nas nie spotkał się z suchym pieczywem w chlebaku? Jeśli nie chcesz go wyrzucać, musisz wiedzieć, jak wykorzystać czerstwe bułki. Mamy dla wa...
Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz dlaczego powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie?
Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy?
Niewielkie czereśnie są nie tylko pyszne. Kryją w sobie mnóstwo substancji odżywczych, niezbędnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.
Sernik, ciasto na bazie bitej śmietany i mascarpone, murzynek, szarlotka na kruchym cieście, a może ciasta drożdżowe z sezonowymi owocami? Niezależ...
Choć mięso zajmuje w polskiej kuchni bardzo ważne miejsce, nie brakuje w niej również specjałów bez tego składnika. Zupy, pierogi, racuchy czy nale...
Aromatyczne i soczyste morele aż proszą się, aby zamienić je w wyjątkowo smaczne dania. Jakie? Odpowiedź na to pytanie doskonale znają nasi użytkow...
Jak często zastanawiasz się, co przygotować na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale i tani? Nasze propozycje przepisów pomogą ci ugotować syc...
Jak mówi angielskie przysłowie, jedno jabłko dziennie uchroni cię przed wizytami u doktora. Nic w tym dziwnego, w końcu owoce te są skarbnicą cenny...
Danie niezwykle uniwersalne i różnorodne. Występuje w niemal każdym zakątku naszego kraju. W zależności od regionu jest znane pod inną nazwą i poda...