Wyniki wyszukiwania dla kolendra

(280)

Artykuły kolendra

Wszystkie

Informacje Kolendra

Kolendra to popularna przyprawa i baza do mieszanki curry. Liście kolendry to świetny dodatek do sałatek, sosów i zup, a nasiona nadają się do podk...

31
Wideo Egzotyczne pancakesy z mango, chilli i kolendrą

Pomysł na egzotyczne śniadanie, czyli pancakesy z mango, chilli i kolendrą. Puszyste placuszki z dodatkiem soczystego, słodkiego mango, szczyptą ch...

0
Informacje Gdy posypiesz nią pikantne dania, będą łagodniejsze. Jedni wolą jej nasiona, inni liście

Jest często mylona z polską pietruszką, tymczasem zielona kolendra to jedno z ukochanych ziół kuchni włoskiej czy meksykańskiej. Jej właściwości zd...

7
Informacje Za co powinniśmy cenić kolendrę?

Kolendra to niezwykłe zioło. Wystarczy kilka listków aby zwykłe danie nabrało wyrazu i nieco egzotycznego charakteru. Jednak wyjątkowy smak to nie...

66
Informacje Za co powinniśmy cenić kolendrę?

Kolendra to niezwykłe zioło. Wystarczy kilka listków aby zwykłe danie nabrało wyrazu i nieco egzotycznego charakteru. Jednak wyjątkowy smak to nie...

62
Informacje Ostro-łagodne chaczapuri - przepis z "Bake Off - Ale Ciacho!"

Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin.

2
Informacje Meksykańska fiesta!

Jesienna aura za oknem zaostrza nasz apetyt na dania, które rozgrzeją nas po długim, chłodnym dniu. Kulinarnym strzałem w 10 dla wszystkich fanów w...

0
Informacje Wielkanoc po indyjsku

Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał na...

2
Informacje Zioła na parapecie - które warto wybrać?

Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi zi...

13
Informacje Gruzińskie pierożki chinkali – jak je zrobić i z czym podawać?

Jedną z największych zalet kuchni gruzińskiej jest jej oryginalność i bogactwo smaków. Do jej najpopularniejszych dań należą niewątpliwie chinkali,...

28
Informacje Pięć ziół, które zawsze warto mieć na parapecie

Doniczki ze świeżymi ziołami na stałe zazieleniły półki supermarketów czy stoisk z warzywami. Wszyscy zasmakowali w świeżej bazylii czy oregano, al...

83
Informacje Ceviche ze śledzia norweskiego

Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweski...

0
Informacje Mus ananasowy z serkiem kremowym i krewetkami

Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efe...

3
Informacje Zielona kuchnia

Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi zi...

37
Informacje "Krem de la krem", czyli zupy na jesienną rozgrzewkę

Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze pot...

5
Informacje Kuchnia kaukaska - poznaj moc wschodnich smaków i aromatów.

Kuchnia kaukaska to zdrowa i przyjemna odmiana od burgerów, potraw włoskich czy dań pochodzących z kuchni azjatyckiej. Jest unikalnym połączeniem s...

0
Informacje Carpaccio z marynowanego śledzia norweskiego z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy

Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego...

3
Informacje Bulion i zupa rybna według Grzegorza Łapanowskiego

<b>Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je!</b>

8
Informacje Wakacyjne smakołyki!

Lato to czas swobody – niezobowiązujące powinno być także nasze menu. Podczas zasłużonego odpoczynku mało kto ma ochotę na przygotowywanie skomplik...

1
Informacje Szczypta smaku

Dwie kobiety — producentka i psychodietetyczka. Wspólna pasja — kulinaria. Jeden cel — dobry smak.

2
Ewa gotuje Egzotyczna kuchnia według Ewy Wachowicz

W najnowszym, 444. odcinku programu kulinarnego Ewa Gotuje nie zabrakło dań z całego świata. Ewa Wachowicz zaskoczyła, przygotowując azjatycką zupę...

5
1 2 3 4 5
. . .
z
13