Wyniki wyszukiwania dla kurki
Artykuły kurki
Wszystkie
Kurki to jedne z najchętniej zbieranych okazów przez grzybiarzy - nie dość, że doskonale smakują, to jeszcze znajdują szerokie zastosowanie w kuchn...
Ich pojawienie w się w lasach to najlepszy znak, że lato trwa w najlepsze. Kurki są prawdziwym rarytasem, dlatego warto wiedzieć, w jaki sposób naj...
Lubisz krokiety? Jeśli tak, to koniecznie wypróbuj ten pyszny przepis z użyciem kurek i kapusty. Dodatek czosnku i pietruszki podkreśli smak farszu...
Zapoznaj się z prostym przepisem na pyszne krokiety z kapustą i grzybami. Postępuj krok po kroku, jak w materiale video, a na pewno wszystko się ud...
Takich naleśników jeszcze nie jadłeś. Są bardzo zdrowe, bo gryczane. Z kolei farsz, który zrobiono z kurek i sera, kryje pełną gamę aromatów. Ideal...
Sezon na kurku trwa zaledwie chwilę, dlatego koniecznie sięgnij po ten przepis. Naleśniki gryczane z kurkami i mozzarellą to pyszny i zdrowy przepi...
Kurki to bardzo pożądane grzyby. Niestety ich cena jest dość wysoka plus samo przygotowanie może generować pewien problem - łatwo bowiem o osiągnię...
Masz ochotę na pyszną jajecznicę z kurkami? A może chcesz przygotować kremowy makaron z sosem kurkowym? Niezależnie od tego, jaki przepis z kurkami...
Kurki to jedne z najchętniej jedzonych grzybów. Możesz wykorzystać je zarówno do jajecznicy, makaronów, jak i sałatek. Niestety niedokładnie umyte...
Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe.
Malownicze i wciąż nieodkryte Roztocze zachwyca nie tylko bogactwem natury, ale i smaków. Region ten słynie m.in. z dań mącznych, potraw na bazie...
Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie ty...
Pomidorowa, ogórkowa czy barszcz? Zupa, bo o niej mowa to potrawa ponadczasowa i z pewnością każdy ma swoją ulubioną. Sprawdzi się na niedzielny ob...
Grzybobranie jest wielowiekowym polskim zwyczajem sięgającym czasów szlacheckich. Ponieważ sezon na grzyby można uznać za rozpoczęty, warto wiedzie...
Sezon na grzybobrania trwa w najlepsze. Dary lasu zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Domowe pierogi, aromatyczne sosy, a przede wszystkim sycą...
Miłośnicy przetworów z pewnością mają tysiące pomysłów na to, jak wykorzystać sezonowe produkty. Jeśli jednak nie chcesz robić wek, tylko zachować...
Tosty, jajecznica, a może owsianka z owocami? Czas wyczarować coś zupełnie nowego! Zaskocz rodzinę lub znajomych daniem kuchni arabskiej, jakim jes...
Jesienią szukamy potraw, które jednocześnie rozgrzeją nas od środka i usatysfak-cjonują nasze kubki smakowe. I choć o tej porze roku wydawać by się...
Mówi się, że najdogodniejszą porą na zbieranie grzybów w Polsce jest jesień i październik. Okazuje się jednak, że piękne egzemplarze pojawiają się...
Grzyby to składnik wielu pysznych dań. Można z nich przygotować wyborną zupę, dodać je do mięsnego sosu, risotto, czy makaronu. Doskonale nadają si...
W partii tatara wołowego, który trafił na półki jednego z popularnych supermarketów wykryto obecność pałeczek Salmonella spp. Podjęto działanie maj...
Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, a...