Wyniki wyszukiwania dla kurki w słoikach na zimę
Artykuły kurki w słoikach na zimę
Wszystkie
Różnego rodzaju sałatki z buraków będą doskonałym dodatkiem do obiadu. Właśnie teraz jest najlepszy czas, aby przygotować przetwory z tych warzyw.
Wekowanie zup to technika, którą stosuje się od lat w kuchni. Jest praktyczna, wpisuje się w koncepcję less waste i pozwala zaoszczędzić czas spędz...
Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zam...
Kiedy nasze termometry zaczynają pokazywać ujemne temperatury, a mróz za oknem nas nie oszczędza, warto pomyśleć o czymś rozgrzewającym. Jednym z p...
Podczas chłodnych, zimowych dni przyda się obiad, który skutecznie rozgrzeje. Świetnym wyborem będzie zdrowa zupa marchewkowa z dodatkiem chili i m...
Jeśli wybierasz się na wycieczkę lub biwak, będziesz potrzebować odpowiedniego prowiantu. Wiele osób nie wyobraża sobie posiłku bez mięsa, wówczas...
W domowej spiżarni oprócz domowych sałatek, ogórków kiszonych oraz słodkich dżemów i soków owocowych, warto znaleźć miejsce na mięso w słoikach. To...
Buraki to bogactwo mikroelementów i niezwykle smaczne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Wegetarianie i weganie doskonale o tym wi...
Pewne rzeczy nie zmieniają się od lat. Jedną z nich jest trzymanie przetworów w słoikach. Jak w PRL-u robiło się zapasy na zimę? Szykowało się weki...
Trwa sezon na pyszny, polskie śliwki. Jeżeli owocowe drzewa w twoich ogrodzie w tym roku wyjątkowo obrodziły lub udało ci się kupić sporą ilość śli...
Lato powoli się kończy, pogoda jeszcze dopisuje, choć doskonale wiemy, że za chwilę przyjdzie jesienna słota i zimowe mrozy. To jednak nic straszne...
Sezon grzybowy rozkręca się na dobre. Coraz więcej grzybiarzy szuka w lesie najlepszych okazów prawdziwków, podgrzybków, czubajek czy opieniek. Oka...
Domowe syropy do herbaty to wyśmienity sposób, aby nieco urozmaicić sobie smak gorących napojów w sezonie jesienno-zimowym. Przy pomocy zaledwie ki...
Natka pietruszki to składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie niektóre dania. Podkreśla ona smak zup, owoców morza, ryb, mięs i sałatek, a do te...
Botwina, czyli młody burak, pojawia się w sklepach na wiosnę. Wielu Polaków z niecierpliwością jej wyczekuje, żeby przygotować pyszną, wiosenną zup...
Jabłka zdecydowanie kojarzą się z sezonem jesienno-zimowym. Można z nich wówczas przygotować proste i pyszne desery, które z pewnością umilą chłodn...
Wielu naszych użytkowników zabrało się już za przygotowanie pysznych przetworów na zimę. Na naszym fanpage'u na Facebooku poprosiliśmy ich o udostę...
Sezon na wiśnie trwa od drugiej połowy lipca, aż do końca sierpnia. Wtedy najlepiej smakują zerwane prosto z gałązki. Jeśli jednak chcesz cieszyć s...
Gruszka to, obok jabłka, jeden z najpopularniejszych polskich owoców. Uwielbiamy zjadać ją w całości, na surowo, ale warto też pamiętać, że sprawdz...
Jabłka to jedne z ulubionych owoców Polaków. Z chęcią zajadamy się nimi na surowo, doskonale nadają się również do deserów, wytrawnych dań, a w szc...
Ogórki kiszone na zimę będą przepysznym dodatkiem do obiadu. Mogą również stanowić smaczną przekąskę na każdą rodzinną imprezę.
To roślina niezwykle pomocna w leczeniu chorób układu oddechowego oraz stanów zapalnych. Jej piękne żółte kwiaty powinny znaleźć zastosowanie w two...