Wyniki wyszukiwania dla mortadela
Artykuły mortadela
Wszystkie
Mortadela to przysmak z PRL-u. Wtedy zajadało się ją w formie kotletów i w sałatce. Jest tańsza niż inne wędliny, dostarcza białka i możesz ją przy...
Mięsne wyroby w PRL-u pozostawiały wiele do życzenia. Jednocześnie były rzadko dostępne, więc gdy już się pojawiały, każdy ich próbował. Czy pamięt...
Dla wielu osób szpinak to najgorsze wspomnienie kulinarne z dzieciństwa. Nawet dziś część dorosłych nie chce o nim w ogóle słyszeć. Tymczasem breja...
Biedne czasy PRL-u odbiły się na polskiej kuchni. Wiecznie puste półki sklepowe zmuszały polskie gospodynie do wspinania się na wyżyny kreatywności...
Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00.
Jajka w sosie chrzanowym mogą być prawdziwym rarytasem, pod warunkiem że zostały odpowiednio przygotowane. Choć dziś podaje się je w barach mleczny...
Życie kobiet w PRL-u było przepełnione problemami, które dziś trudno jest nam sobie wyobrazić. W sklepach brakowało podstawowych produktów spożywcz...
Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i...
Migrenowe bóle głowy dotyczą od 8 do 20 procent populacji. Utrudniają normalne życie i uniemożliwiają pracę. Istnieje wiele przyczyn migreny i jesz...
Odwiedziny w restauracjach, pizzeriach czy lodziarniach są nieodłącznie wpisane w podróż do słonecznej Italii. To tutaj zapach pomidorów konkuruje...
Wizyta w szpitalu wiąże się ze sporym stresem, dlatego pacjenci w tym trudnym okresie potrzebują nie tylko spokoju, ale i odpowiednich warunków do...
Kuchnia polska to jest to! Od kilku lat odkrywamy ją na nowo, szukamy niecodziennych smaków i potrafimy je docenić. Coraz więcej Polaków zamiast zw...
Maturzyści z wytęsknieniem oczekują na swoje studniówki. Tym bardziej że są one pełne blichtru, muzyki i pyszności na stołach. 50 lat temu organizo...
Co było w szkolnych stołówkach w czasach PRL? Szpinakowa papka, gotowana marchewka z groszkiem i zupa owocowa. Zapytaliśmy uczniów, czy posiłki był...
Postanowiliśmy sprawdzić, jak wygląda kulinarna rzeczywistość za kratami.
Majówka to świetna okazja do rozpoczęcia sezonu grillowego. Wiele osób nie może doczekać się soczystej karkówki czy szaszłyków. Jednak większość wy...
Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj sm...
Dania z PRL to nie tylko sposób, aby na chwilę przenieść się do przeszłości, to również idealna opcja dla domorosłych kucharzy, którzy szukają nies...
Kucharz, smakosz, YouTuber kulinarny i prawdziwy miłośnik jedzenia, szczególnie śląskiej kuchni. Specjalista od owoców morza, ryb i mięs. Pochodzi...