Wyniki wyszukiwania dla mozzarella di buffala
Artykuły mozzarella di buffala
Wszystkie
Polacy lubią włoską kuchnię - głównie za to, jak sycąca jest oraz za jej prostotę i świeże składniki. Jednym z produktów, które Włosi używają na co...
Sezon na kurku trwa zaledwie chwilę, dlatego koniecznie sięgnij po ten przepis. Naleśniki gryczane z kurkami i mozzarellą to pyszny i zdrowy przepi...
Szybka przekąska na imprezę? Wypróbuj przepis na przepyszne, grillowane pieczarki z mozzarellą i pomidorkami cherry. Dorzuć świeże listki bazylii o...
Elastyczny, wilgotny, kremowy i przyjemny w smaku - taki jest właśnie włoski specjał, który bardzo często trafia do sałatki lub na pizzę, również w...
Już od kilku lat burrata robi prawdziwą furorę. Ten wyjątkowy ser, pochodzący z włoskiego regionu Apulia, sprawdzi się do wielu potraw. Jest niezwy...
Bundz to niekwestionowany symbol Podhala. Choć kształtem przypomina najpopularniejsze włoskie sery, a konsystencją mozzarellę, to cechuje się orygi...
Wiele osób myśląc „streetfood” ma przed oczami niezdrowe, masowo przyrządzane jedzenie w sieciowych lokalach typu fastfood. Na szczęście nie ma to...
Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wy...
O tym, że polska kuchnia smakuje dobrze, mówią turyści ze wszystkich kontynentów. Potwierdzeniem ich opinii jest wysoka pozycja naszego kraju w pop...
<b>Mamy zaszczyt ogłosić laureatów konkursu, w którym do wygrania było 5 voucherów na romantyczną kolację, do warszawskiej restauracji Punta Prima....
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na całym świecie. Chyba każdy słyszał o spaghetti carbonara, tiramisu czy neapolitańskiej pizzy. Wł...
Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różny...
Legendarny lokal Brandi w Neapolu może zostać zamknięty z powodu złych warunków sanitarnych. Pizzeria, działająca od ponad 250 lat i słynąca z pier...
Przyjemna aura bez wątpienia sprzyja spotkaniom na świeżym powietrzu. Pikniki, grille, obiady w ogrodzie, czy podwieczorki na balkonie wymagają dwó...
Uwielbiasz włoskie wędliny? W restauracji zawsze zamawiasz pizzę z pyszną, dojrzewającą szynką? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ją we własnej kuchn...
Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Prz...
Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wi...
O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady
Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjal...
Tajemniczy – bo pijał go James Bond, mocny – czego wyjaśniać nie trzeba, elegancki – bo z oliwką i seksowny – bo w smukłym kieliszku. Koktajl z kla...
<b>Przeciętny Włoch zjada rocznie ponad 25 kilogramów makaronu, Polacy – pięć razy mniej, tylko 5 kilogramów. Nie da się jednak ukryć, że po makaro...