Wyniki wyszukiwania dla nadmiar jabłek
Artykuły nadmiar jabłek
Wszystkie
Kompot z jabłek to jeden z tych przetworów, które najczęściej lądują w spiżarni wśród zapasów na zimę. Trudno się temu dziwić – jest on nie tylko z...
Czy można jeść pestki jabłek? Pozornie wydają się przecież nieszkodliwe. Okazuje się jednak, że mogą doprowadzić do zatrucia, które fatalnie wpłyni...
Wraz z przyjściem lata chętniej sięgamy po lżejsze obiady. Świetną propozycją są chłodniki i owocowe zupy. Możesz je też podać w ramach deseru lub...
Jedzenie jabłek to samo zdrowie. Dostarczają witamin, a zawarty w nich błonnik pomaga zrzucić zbędne kilogramy. Która odmiana jabłek najbardziej od...
Gdy stoimy przed półką z jabłkami, nasz wzrok najczęściej przyciągają te krwisto czerwone, o błyszczących skórkach. Jednak to właśnie tych owoców p...
Jesienią z chęcią przygotowujesz jabłkowe przetwory, czy wiesz jednak jak wekować mus z jabłek? To bardzo ważne, by robić to prawidłowo, nieodpowie...
Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsze jabłka to te ze skórką. Wolisz obrać owoc przed spożyciem? Absolutnie nie wyrzucaj obierek! Świetną opcją na ic...
Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz resztki z jabłek do kosza, popełniasz duży błąd. Takie pozostałości są świetną bazą wielu dań i dostarczą w...
Pierogi to jedna z ulubionych potraw Polaków. Oczywiście najlepsze są te domowe, z babcinego przepisu. Czy zdarzyło ci się kiedyś przygotować za ma...
Jabłka to jedne z ulubionych owoców Polaków. Z chęcią zajadamy się nimi na surowo, doskonale nadają się również do deserów, wytrawnych dań, a w szc...
Co prawda jabłkami możemy cieszyć się cały rok, ale to właśnie te z końcówki lata i jesienne najbardziej nadają się do zawekowania. Dzięki temu moż...
Ugotowałeś zbyt dużo ziemniaków i nie wiesz, co z nich zrobić? Bez obaw, nic się nie zmarnuje! Istnieje wiele prostych, tanich i pysznych dań, zaró...
Mięso mielone to niezbędny składnik spaghetti bolognese, często dodajemy je również do przeróżnych potrawek czy farszów. Niestety niejednokrotnie,...
Jeśli pokrzywy kojarzą wam się przede wszystkim z poparzeniami na nogach, wcale nie należycie do mniejszości. Większość z nas tak właśnie wspomina...
Cebula dymka to niezwykłe warzywo, które ma swoje korzenie w starożytnej Azji. Co więcej, jest jednym z najstarszych warzyw świata, od wieków wykor...
Zbliża się Boże Narodzenie i Sylwester, a co za tym idzie w wielu domach gospodynie będą przygotowywać różne dania ze śledzi. Zanim jednak rozpoczn...
Chipsy nie muszą być niezdrowe! Te zrobione z jesiennych, polskich jabłek będą doskonałą alternatywą dla kalorycznych przekąsek ze sklepu. Ponadto...
Jak mówi angielskie przysłowie, jedno jabłko dziennie uchroni cię przed wizytami u doktora. Nic w tym dziwnego, w końcu owoce te są skarbnicą cenny...
Jabłka to cenne źródło substancji odżywczych, witamin i minerałów. Warto spożywać nie tylko same owoce, ale i przetwory, które można z nich przyrzą...
Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Do jakich przepisów możes...
W Wigilię stoły uginają się od jedzenia. 12 potraw symbolizuje 12 apostołów, dlatego tak wiele rodzin chce dopełnić polskiej tradycji. Co zrobić z...
Dynia to niewątpliwie jeden z kluczowych symboli jesieni. Warzywo to stanowi bazę wielu wyśmienitych dań i przekąsek, do których zaliczają się m.in...