Wyniki wyszukiwania dla ogórki kiszone ile soli na 1 litr wody
Artykuły ogórki kiszone ile soli na 1 litr wody
Wszystkie
Ogórki kiszone są popularnym dodatkiem do sałatek czy dań mięsnych. Możemy sięgać po nie regularnie, ponieważ pozytywnie wpływają na jelita i odpor...
Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw,
Kiszenie ogórków to jeden ze sprawdzonych sposobów na przedłużenie ich świeżości. Przygotowanie słoików na zimę jest niezwykle proste i zajmuje nie...
W teorii zrobienie ogórków kiszonych jest bardzo proste. Woda, sól, koper, chrzan, czosnek, i oczywiście ogórki. Co może pójść nie tak? Wbrew pozor...
W naszych kuchniach znajduje się wiele produktów, które bardzo niesłusznie, uważamy za odpadki. Jednym z nich jest chociażby woda z ogórków kiszony...
Ogórki kiszone to przysmak, który ma bardzo uniwersalne zastosowania w kuchni. Mogą być jedzone w samotności, ale też sprawdzą się jako dodatek do...
Sałatka jarzynowa to obowiązkowe danie podczas świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy, a także wszelkich urodzin i imienin. W każdym domu robi się ją...
Jak zrobić idealne ogórki kiszone? Przepisów jest wiele, większość zawiera oczywiście czosnek, chrzan, koper i solankę. Największe kontrowersje bud...
Polakom trudno wyobrazić sobie codzienność bez ogórków kiszonych czy konserwowych. Uwielbiają je i często przygotowują sami. Czy wiesz jednak, któr...
Najlepsze przepisy na kiszone ogórki mają w swoich notesach zazwyczaj babcie i mamy. To one wiedzą, jak krok po kroku przygotować przetwory, tak że...
Lato to nie tylko czas urlopów i aktywności na świeżym powietrzu, dla wielu osób to także sezon na przygotowanie domowych przetworów. Jednym z najp...
Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...
Kiszonki często nazywane są naturalnymi probiotykami, zawierają sporo witaminy C, korzystnie wpływają na układ pokarmowy oraz mikroflorę jelitową....
<b>Właśnie wróciłem z dość dalekiej podróży, zmęczenie samo wciskało się pod powieki, ale było dość skutecznie pokonywane przez głośne pomruki pust...
Oddajemy w wasze ręce pierwszy numer bezpłatnego Magazynu Smaker. Tematem tego wydania jest jesień. Zapraszamy do lektury!
Źródlana, mineralna, stołowa. Wysoko, średnio lub niskozmineralizowana. Gazowana, lekko gazowana, niegazowana… Po którą wodę sięgasz najczęściej? K...
Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku...
Na pierwszy rzut oka kiszenie kapusty wydaje się być dość skomplikowanym procesem. Jaką kapustę wybrać, która mieszanka przypraw będzie odpowiednia...
Gdy tylko na targowiskach zaczynają pojawiać się pierwsze ogórki gruntowe, wiele osób rozpoczyna domową produkcję małosolnych. Co zrobić, aby wyszł...
Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na...
Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężo...
Choć kiszone ogórki są łatwo dostępne do kupienia w sklepie, wielu kucharzy decyduje się przygotować je samodzielnie. Wtedy są jeszcze zdrowsze, id...