Wyniki wyszukiwania dla ogórki z kurkumą i miodem
Artykuły ogórki z kurkumą i miodem
Wszystkie
W medycynie naturalnej kurkumę wykorzystywano od wieków. W ostatnim czasie naukowcom udało się potwierdzić wyjątkowe właściwości lecznicze tej przy...
Miód – naturalny antybiotyk, płynne złoto, jeden z największych darów, jakie otrzymujemy od przyrody. Chyba każdy z nas słyszał, że miód jest najle...
Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw,
Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające.
Szukasz skutecznego sposobu na wzmocnienie odporności? Recepturę na syrop z czosnku i miodu stosowały już nasze babcie. Przekonaj się, jak przygoto...
Kurkuma to przyprawa, która nie cieszy się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni. A to wielka szkoda, ponieważ ma ona naprawdę wiele do zaofero...
W teorii zrobienie ogórków kiszonych jest bardzo proste. Woda, sól, koper, chrzan, czosnek, i oczywiście ogórki. Co może pójść nie tak? Wbrew pozor...
Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku...
Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na...
Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężo...
Choć kiszone ogórki są łatwo dostępne do kupienia w sklepie, wielu kucharzy decyduje się przygotować je samodzielnie. Wtedy są jeszcze zdrowsze, id...
Gdy tylko na targowiskach zaczynają pojawiać się pierwsze ogórki gruntowe, wiele osób rozpoczyna domową produkcję małosolnych. Co zrobić, aby wyszł...
Kiszenie ogórków to jeden ze sprawdzonych sposobów na przedłużenie ich świeżości. Przygotowanie słoików na zimę jest niezwykle proste i zajmuje nie...
Na miodzie pojawiła się biała piana i zastanawiasz się, czy możesz go zjeść? Sprawdź, co to oznacza i czy jest bezpieczna dla twojego zdrowia!
Szukasz nalewki, która doskonale rozgrzeje cię w jesienny wieczór? Miodówka może okazać się idealnym rozwiązaniem. Jej przygotowanie jest proste, a...
W twojej lodówce zalega sałata lodowa lub rzymska, która niekoniecznie nadaje się do zjedzenia w sałatce lub na kanapce? Możesz wyczarować z niej n...
Pasteryzacja ogórków konserwowych to znana metoda przedłużania trwałości tych popularnych warzyw. Zabezpiecza przed rozwojem bakterii, grzybów i dr...
Połączenie miodu z kurkumą uznawane jest za alternatywę aptecznych antybiotyków. Kurkuma jest rośliną, której korzeń zawiera silne przeciwutleniacz...
Poranna filiżanka kawy pobudza, dodaje energii, a także świetnie pobudza metabolizm. Aby wzmocnić jej dobroczynne działanie, możesz dodać do niej p...
Przetwory z ogórków to idealny sposób na to, by przygotować ciekawą w smaku, zdrową przekąskę, jednocześnie przedłużając żywotność warzyw. Popularn...
Sezon na ogórki trwa w najlepsze. Polacy na potęgę zaprawiają ogórki, robią z nich sałatki na zimę, kiszą, oraz przygotowują mizerię do obiadu. W i...