Wyniki wyszukiwania dla olej truflowy
Artykuły olej truflowy
Wszystkie
Szukasz wyjątkowego kremu do tortów, babeczek czy innych deserów? Sprawdź krem truflowy. To połączenie smaku aromatu rumu, orzeszków i czekolady. B...
Zbliża się święto Wielkanocy, a co za tym idzie - czas na poszukiwanie pomysłów na świąteczne menu. Jedną z tradycyjnych propozycji na stołach wiel...
Ziemniaki to obowiązkowy składnik w diecie większości Polaków. Gotowane, tłuczone, w formie placków ziemniaczanych, czy frytek, zawsze smakują świe...
Olej porowy często spotyka się w restauracjach i świetnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami. Ten dodatek swoją prostotą zachwyca podniebie...
Orzech koksowy oraz pozyskany z niego olej, to źródło nasyconych kwasów tłuszczowych, których nadmiar w diecie przyczynia się do rozwoju chorób uk...
Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na...
Wytłaczany z pięknego, złotego rzepaku olej, stanowi jeden z najcenniejszych darów natury. Bogaty w wartości odżywcze, witaminy jest produktem, któ...
Nie może ich zabraknąć w żadnej diecie! To płynne złoto dostarcza nam mnóstwa cennych składników. Wybierz swój ulubiony rodzaj.
Co zrobić ze zużytym olejem po smażeniu? Jak przechowywać olej i gdzie go wyrzucić? Jak wykorzystać zużyty olej ponownie? Te pytania często zadają...
Olej z pestek moreli to produkt o cennych właściwościach, które mają szerokie zastosowanie w kuchni i w kosmetyce. Okazuje się, że świetnie działa...
Nasz kraj jest jednym z największych w Unii Europejskiej producentów oleju rzepakowego. Olej ten przez niektórych nazywany jest oliwą Północy, ale...
Polski i zagraniczny przemysł coraz mocniej zwraca uwagę na to, jak negatywny wpływ na środowisko ma produkcja i używanie plastiku. W odpowiedzi na...
Jakie tłuszcze dodają energii, a z których lepiej zrezygnować? Bierzemy pod lupę masło, margarynę oraz oleje i oliwy pochodzenia roślinnego.
Olej palmowy znany jest przede wszystkim jako składnik wielu produktów np. margaryny, chipsów czy batoników. Opinie na jego temat nie są najlepsze....
Do przygotowania pączków oprócz ciasta drożdżowego z mąki pszennej oraz nadzienia niezbędny jest tłuszcz. Tu pojawia się pytanie, na czym smażyć pą...
Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwuje...
Olej palmowy jest wykorzystywany nie tylko w przemyśle, ale również w świecie kulinariów. Mimo jego szerokiego zastosowania bardzo często mówi się...
Oleje roślinne: słonecznikowy, lniany i rzepakowy, stanowią prawdziwą skarbnicę niezbędnych dla zdrowia składników. Przede wszystkim - niezastąpion...
Oleje wzbogacają smak potraw i są też ich aromatycznym uzupełnieniem. Wiele z nich posiada także szereg innych zastosowań.
Olej wytwarzany z ziaren maku ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, lecznictwie i kuchni. Obniża cholesterol i pomaga pielęgnować skórę. Dowiedz si...
Olej z ostropestu ma mnóstwo właściwości prozdrowotnych, dlatego warto włączyć go do codziennego jadłospisu. W szczególności znany jest jego wpływ...
Stojąc nad patelnią, też czasem zastanawiasz się, dlaczego olej pieni się podczas smażenia? Czy to normalne, że podczas smażenia pączków, faworków,...