Wyniki wyszukiwania dla orzechy włoskie w karmelu z cynamonem
Artykuły orzechy włoskie w karmelu z cynamonem
Wszystkie
Pyszne, o wyrazistym smaku oraz cennych właściwościach odżywczych, to właśnie orzechy włoskie. Zaleca się jedzenie ich w celu poprawy pamięci i kon...
Jesień to sezon na orzechy. Można je zajadać jako przekąskę albo wykorzystać do ciast czy sałatek. Dowiedz się, jak przechowywać łuskane orzechy wł...
Jesień i zima to czas, kiedy orzechy dużo częściej goszczą na naszych stołach. Nic dziwnego, orzechy włoskie są nie tylko niezwykle smaczne, mają t...
Jesienią w kuchni warto wykorzystywać orzechy, które bogate są m.in. w aminokwasy, zdrowe kwasy tłuszczowe i witaminy z grupy B. Jeśli jednak przer...
Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą.
Masz ochotę na słodki dodatek do naleśników, a Twoja lodówka świeci pustkami? Nic straconego! Poznaj przepis na domowy karmel, który jest bajecznie...
Jeśli masz ochotę na niespotykany, ale pyszny deser, polecamy przepis na brzoskwinie w kawowym karmelu. Zawiera on w sobie jeszcze jeden składnik,...
Przyprawa ta nieodzownie kojarzy nam się z jesienią oraz zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że poza tworzeniem miłej...
Babka – wielkanocny przysmak uwielbiany przez wszystkie pokolenia. W wersji z ponczem, karmelem i migdałami pięknie ozdabia wielkanocny stół, dumni...
Lubisz smak letnich brzoskwiń, a do tego przepadasz za smakiem kawy i karmelu? Koniecznie przygotuj ten deser. Dodatek lawendy sprawi, że przeniesi...
Deser, który idealnie pasuje na chłodne jesienno-zimowe wieczory. Pieczone jabłka wspaniale rozgrzeją. Wypełnione są cynamonem, podane na mascarpon...
Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień.
Ryż z jabłkami to idealny obiad, który warto przyrządzić w sezonie jesiennym. Jest lekki, delikatny, a dzięki dodatkowi cynamonu bardzo aromatyczny...
Wyjątkowo delikatna przekąska z dodatkiem aromatycznych jabłek i korzennej nuty cynamonu. Świetnie sprawdza się w chłodne dni - rozgrzewa i poprawi...
Orzechom włoskim przypisuje się niebagatelny wpływ na intelekt. I słusznie! Co jeszcze warto o nich wiedzieć?
Twarda łupina skrywa same skarby: witaminy, mikroelementy, białko i cenne tłuszcze
Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na...
Bez niektórych przypraw prawdopodobnie nie wyobrażamy sobie życia. Tak jest z pewnością w przypadku soli, która nadaje daniom smaku, choć nie należ...
Orzechy to smaczna przekąska, ale też źródło cennych substancji odżywczych. Dowiedz się, kiedy warto sięgać po poszczególne rodzaje.
Naukowcy maja dobra wiadomość dla wszystkich osób, lubiących orzechy. Najnowsze badania wskazują, że ich zjadanie może znacząco obniżyć ryzyko wyst...
Twarda łupinka orzechów laskowych skrywa same skarby: moc witamin oraz składników odżywczych, które w bardzo pozytywny sposób wpływają na nasze zdr...
Włoska kuchnia należy do najpopularniejszych na świecie. Pokochali ją także Polacy, dlatego Ewa Wachowicz postanowiła podzielić się z nami przepisa...