Uczta Smaków - Czas na Wielkanoc

Wyniki wyszukiwania dla pasty na chleb

(1125)

Artykuły pasty na chleb

Wszystkie

Wideo Pasta z pieczonego czosnku

Szukasz inspiracji na pyszną i sycącą przekąskę? Polecamy sprawdzony przepis na pastę z pieczonego czosnku. Jesienią i zimą świetnie wzmocni odporn...

2
Wideo Pasta z pieczonego czosnku

Pasta z pieczonego czosnku świetnie sprawdzi się do podpieczonego pieczywa. Warto zrobić ją w okresie jesienno-zimowym, czosnek ma wartości antybak...

0
Wideo Pasta jajeczna z awokado

Awokado to cenne źródło zdrowych tłuszczów i białek. Gdy połączysz je z jajkami, stworzysz aromatyczną, kremową pastę. Ta świetnie sprawdzi się na...

0
Wideo Pyszna pasta kanapkowa!

Szukasz pomysłu na pyszne smarowidło, które sprawdziłoby się zarówno na śniadanie, jak i na kolację? Rybna pasta z dodatkiem warzyw będzie idealnym...

6
Informacje Chleb na szczęście

Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy.

17
Informacje Czy chleb tuczy?

Niektórzy uważają, że zbyt dużo pieczywa zjadanego w codziennej diecie powoduje przybieranie na wadze. Czy chleb tuczy? Odpowiedź na to pytanie nie...

6
Informacje Pieczenie chleba

Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze?

149
Informacje Pasty do pieczywa na 10 sposobów

Znudziły wam się tradycyjne kanapki z szynką i z serem, a może macie ochotę spróbować czegoś nowego? Mamy na to radę! Sięgnijcie po przepisy na pas...

12
Informacje Najciekawsze pomysły na pasty kanapkowe

Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego mo...

4
Książki Konrad Budzyk: Hummusy i pasty

Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy...

5
Informacje "Gotuję nie marnuję": Hummusy i pasty

Strączki od kilku sezonów dominują na światowych talerzach. Za co są tak cenione i co można z nich zrobić?

1
Wideo Liptauer, czyli pyszna pasta kanapkowa

Szukasz pomysłu na pyszną pastę kanapkową? Wypróbuj liptauer, czyli pastę serową z dodatkiem aromatycznych przypraw i innych składników. Nazwa przy...

6
Wideo Sandwich z tuńczykiem i zieloną pastą

Bardzo prosty sposób na pyszne śniadanie czy kolację. Przekonaj się jak szybko zrobisz ziołową pastę z tuńczykiem, wprost idealną do kanapek.

9
Informacje Jak piec chleb na liściu?

Pieczenie chleba jest sztuką, której wiele osób uczy się przez długie lata swojego życia, ciągle udoskonalając przepis i starając się stworzyć jesz...

13
Informacje Jak upiec dobry chleb?

W ostatnich latach bardzo popularne stało się pieczenie własnego chleba. Niektórzy traktują je jako hobby, do którego chętnie uciekają w wolnych ch...

52
Informacje Jak zrobić zakwas na chleb?

Jaki jest najlepszy chleb? Miłośnicy tradycyjnej kuchni odpowiedzą z pewnością, że ten przygotowany na zakwasie. Jeśli zamierzasz upiec chleb w dom...

93
Informacje Jak rozmrozić chleb w piekarniku?

Zdarza wam się kupować za dużo pieczywa, którego nie jesteście w stanie przejeść? Zamiast wyrzucać czerstwy chleb, lepiej wykorzystać go w kuchni d...

6
Informacje Czy chleb tostowy jest zdrowy?

Z pozoru pieczywo tostowe ma same zalety – nie psuje się, nie wysycha i bardzo długo nadaje się do spożycia. Tylko czy tak właśnie powinien zachowy...

37
Informacje Chleb w różnych odmianach

Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych ro...

9
Wideo Chleb orkiszowy z dodatkami

Szukasz oryginalnej przystawki na imprezę? Wypróbuj przepis na chleb orkiszowy z dodatkiem słodkiej żurawiny, sycącego kabanosa i aromatycznych prz...

2
Informacje Czerstwy chleb - co z nim zrobić?

Zdarzyło ci się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zeschnął i już nie za bardzo nadaje się do jedzenia? Co z nim zrobić? Na pewno nie...

4
Informacje DURUM - tajemnica smaku włoskiej pasty

Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjac...

0
1 2 3 4 5
. . .
z
52