Wyniki wyszukiwania dla pierś z gęsi
Artykuły pierś z gęsi
Wszystkie
Gęsina uznawana jest w wielu kręgach za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu - nic w tym dziwnego, ponieważ odznacza się ona niebywałą deli...
Pierś z kurczaka to przysmak, który cieszy się popularnością w polskiej kuchni i to nie tylko ze względu na smak, ale również dużą uniwersalność i...
Na myśl o wędzonej piersi z kurczaka cieknie ci ślinka? Mięso przyrządzone w ten sposób jest bardzo delikatne i soczyste. Chociaż wędzoną pierś z k...
Zastanawiasz się, co zrobić na obiad? Pierś z kurczaka z wyjątkowo aksamitnym dodatkiem będzie idealną propozycją. Dzięki masłu jabłkowemu mięso na...
Smalec z gęsi powstaje po wytopieniu gęsiego sadła. Ma wiele wartości odżywczych, a także właściwości leczniczych. Od wielu lat jest stosowany w ku...
Pierś z kurczaka to mięso, które – odpowiednio przyrządzone – potrafi być niezwykle soczyste i delikatne. Aby podkreślić jego walory smakowe, warto...
W 493. odcinku „Ewa gotuje”, gospodyni programu podzieli się z widzami przepisami na jesienne potrawy. Na przystawkę zaserwuje krem z dyni. Następn...
Gęsina króluje na naszych stołach jesienią. Warto powrócić to tradycyjnych, polskich przepisów, gdyż są one ciekawą i zdrową alternatywą chociażby...
Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytel...
Jesień to zdecydowanie czas, kiedy jabłka i śliwki królują w codziennych przepisach. Najczęściej wykorzystujemy je do ciast, deserów oraz dań i prz...
Rogal świętomarciński to przysmak wypiekany z okazji dnia Świętego Marcina. Nadziewany białym makiem, orzechami i obficie polany lukrem, zachwyca s...
Gęś czy kaczka? Oto jest pytanie. Które z tych mięs jest zdrowsze i smaczniejsze? Po które sięgać częściej? I przede wszystkim – jak je przyrządzać?
Święta staramy się spędzać w rodzinnym gronie przy suto zastawionym stole. O ile kanon wigilijnych potraw jest nam dobrze znany, tak co roku zachod...
W sobotę 6 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz pokaże, jak przyrządzić znakomity krem z pieczonej dyni i marchewki. Na danie główne...
Czy mięso jest zdrowe? Pytanie to zadaje sobie coraz więcej Polaków, u których mięsne potrawki, kotlety i inne potrawy regularnie goszczą na stole....
Nowy rok warto rozpocząć uroczystym obiadem w gronie najbliższych. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości, nasi czytelnicy podzielili się s...
Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich...
„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam do...
Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. P...
Gęś, tak często kiedyś jadana, coraz rzadziej trafia na nasze stoły. Unikamy jej mięsa, bo jest tłuste i wysokokaloryczne, nie wiemy jednak nic o...
Nie bez powodu gęsina uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu - nie dość, że zachwyca swoim smakiem i korzystnie wpływa na zd...
Od lat Polacy podają ją podczas uroczystego obiedu w Narodowe Święto Niepodległości. Choć kaloryczna, to ma też szereg cennych właściwości. Czy jes...