Wyniki wyszukiwania dla podroby baranie oprzepisy

(77)

Artykuły podroby baranie oprzepisy

Wszystkie

Informacje Podroby na 10 sposobów

Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się uw...

16
Wideo Podroby w sosie chrzanowym

Podroby to niedoceniany element kuchni. Tymczasem ozorki w sosie chrzanowym z przepisu Ewy Wachowicz są naprawdę pyszne. Przekonaj się, jak przygot...

1
Informacje Wątróbka: drobiowa, wieprzowa, cielęca – jak przyrządzić te delikatne podroby?

Wątróbka ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Składnik ten ceniony jest przede wszystkim za swoje wyjątkowe wartości odżywcze. Wątróbka drobi...

13
Informacje Piąta ćwiartka. Jeść czy nie?

Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się u...

20
Informacje Wołowina i wieprzowina – niezastąpione w polskiej kuchni

Wołowina i wieprzowina to mięsa, które od dawna już goszczą na polskich stołach. Są smaczne i można je przyrządzać na wiele sposobów. Jest sporo po...

4
Informacje Foie gras – bulwersujący przysmak

Dekadenckie, rozpustne, luksusowe, a do tego niezwykle kontrowersyjne. Jedni nie wyobrażają sobie bez niego współczesnej kuchni, natomiast inni uwa...

42
Informacje Wątróbka na obiad była postrachem niejednego dziecka. Niektórzy uważają ją za prawdziwy rarytas

Dziś na obiad wątróbka! Dla wielu najmłodszych taka informacja mogła być prawdziwą katastrofą. W końcu smażone podroby to jeden z kulinarnych "kosz...

11
Informacje Czym doprawić rosół, żeby smakował jeszcze lepiej?

Idealnie ugotowany rosół? To prawdziwa sztuka. Czasem sposoby na gotowanie rosołu przekazuje się z pokolenia na pokolenie. Jednak dzisiaj mamy do w...

28
Informacje Polskie potrawy, których nie tkną obcokrajowcy

Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną ka...

53
Informacje Jak piec mięso z indyka, by nie było suche? Te sposoby nigdy nie zawodzą

Mięso z indyka zawiera sporo cennych składników odżywczych, a oprócz tego jest stosunkowo niskokaloryczne. Najpopularniejszym sposobem na przyrządz...

17
Informacje Ta zupa nazywana jest „płynnym złotem”. Wspomaga stawy, jelita, a nawet wątrobę

Obowiązkowe danie podczas każdego niedzielnego obiadu oraz sprawdzony, babciny sposób na przeziębienie. Rosół, złocista zupa przygotowywana na mięs...

51
Informacje Najlepsze mięso do pierogów. Pamiętaj o tych zasadach

Nie da się ukryć, że pierogi z mięsem to jedno z ulubionych dań Polaków. Najlepsze robiły oczywiście nasze babcie. Mimo to, poznając proste wskazów...

21
Informacje "Family Food Fight”: Rozpoczęliśmy kulinarną rywalizację!

Pierwszy odcinek „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” za nami. W premierowym odcinku pierwsze zadanie polegało na przygotowaniu pysznego śniadan...

0
Informacje Gęsina - jej mięso jest kaloryczne, ale zdrowe. Jak ją przygotować i czy gęsinę trzeba marynować?

Gęsina nie należy do najpopularniejszych wyborów kulinarnych. Znacznie chętniej na obiad wybieramy mięso z kurczaka lub indyka. To wielka szkoda, p...

21
Informacje Kaszanka wraca do łask. Zaskakujące specjały z kaszanki

Dla jednych jest prawdziwym przysmakiem, drudzy nie wyobrażają sobie zjedzenia nawet kawałeczka. Kaszanka to polski specjał, który idealnie sprawdz...

13
Informacje Kolejny numer Magazynu Pyszne już w kioskach!

W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie.

2
Informacje Dieta na obniżenie cholesterolu

Na każdym rogu słyszymy o złym cholesterolu. Lekarze i dietetycy przestrzegają swoich pacjentów przed tragicznymi w skutkach nadwyżkami tej substan...

14
Informacje Tradycyjny polski przysmak uznany za "najgorszy na świecie". Jest w każdym mięsnym sklepie

Polacy są dumni ze swojej kuchni. Zazwyczaj również odwiedzający nas turyści doceniają nasze pierogi, żurek, kiełbasy, czy sery. Tym razem udało na...

79
Informacje Pustynny ogień

To, co w Europie nazywamy grillem, na południu Afryki zwie się braai, czyli "przynieś i upiecz". Ten sposób pieczenia mięsa jest bardziej podobny d...

1
Informacje Jaka surówka jest najlepsza do wątróbki? Dlaczego warto jeść wątróbkę?

Wątróbka to rodzaj pokarmu, który albo się kocha, albo nienawidzi. Jedno jest pewne – wystarczy ją dobrze przygotować i zaserwować z odpowiednimi d...

13
Informacje Prawdziwe domowe flaki. Takie robiły nasze babcie

Flaki to potrawa rodem z zamierzchłych czasów, ale do dziś wzbudza wiele kontrowersji. Dla jednych są prawdziwym przysmakiem, podczas gdy inni post...

25
Informacje Wyłoniliśmy laureatów I tygodnia konkursu!

<strong>Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla! </strong>

0
1 2 3
z
4