Wyniki wyszukiwania dla porowa

(22)

Artykuły porowa

Wszystkie

Informacje Jak wykorzystać olej porowy?

Olej porowy często spotyka się w restauracjach i świetnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami. Ten dodatek swoją prostotą zachwyca podniebie...

0
Informacje Co zrobić z porów?

Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w z...

67
Informacje Osiem wyjątkowych zup na jesień

Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwo...

16
Informacje Pięć jesiennych zup, które cię rozgrzeją

Są idealne na chłodne, jesienne dni, a dodatkowo - bardzo sycące. Wielu Polaków sięga po nie właśnie o tej porze roku, żeby dodatkowo uzupełnić org...

5
Informacje 11 pomysłów na kartoflankę. Jak zrobić pyszną zupę ziemniaczaną?

Ziemniaki zajmują ważne miejsce w polskiej kuchni. Mogą być podstawą wielu tradycyjnych dań lub stanowić pyszny dodatek do obiadu. Jeśli jesteś mił...

8
Informacje Dziewięć niebanalnych pomysłów na gruszki

Późnym latem i wczesną jesienią w sklepach pojawiają się najsmaczniejsze gruszki – te najsłodsze i najbardziej aromatyczne. Nie zmarnuj sezonu! Nas...

13
Informacje Rosół, ogórkowa i pomidorówka, czyli ulubione zupy Polaków

Polska to niekwestionowane królestwo zup. Nasi rodacy spożywają około czterech miliardów litrów zup rocznie i tym samym zajmują pierwsze miejsce w...

19
Informacje Dlaczego warto jeść rzeżuchę?

Ta mała roślinka w wielkanocnej tradycji symbolizuje nadzieję i odrodzenie. Istnieje kilka jej rodzajów, jednak tylko jeden jest jadalny. Jest to r...

0
Informacje Warzywo nie tylko dla sportowców i dbających o linię. Takich potraw z pora jeszcze nie próbowaliście

Por to warzywo o charakterystycznym, lekko ostrym smaku, który dodaje charakteru wielu potrawom. Jako że jest on łatwo dostępny i bogaty w substanc...

6
Informacje Czym jest skorzonera i jak ją wykorzystać w kuchni?

Skorzonera to zapomniane warzywo, które powoli zaczyna wracać na nasze stoły. Nie tylko doskonale smakuje, ale również ma dobroczynny wpływ na nasz...

176
Informacje Zapiekanka makaronowa: opcja na szybki i smaczny obiad

Brakuje ci pomysłów na szybką i smaczną przekąskę, a może szukasz odpowiedniego przepisu, aby ugościć dużą rodzinę podczas niedzielnego obiadu? Jeś...

19
Informacje Jak zrobić idealną tartę?

Podstawą udanej tarty jest idealnie kruchy spód z chrupiącymi brzegami spieczonymi na złoty kolor. Podczas jej przygotowywania oprócz odpowiedniego...

12
Informacje Ciasta i ciasteczka marchewkowe - w sam raz na chłodne dni

To jeden z tych wypieków, który udaje się za każdym razem. Niezbyt słodkie, idealnie wilgotne , a do tego przepyszne. Każdy kto do tej pory nie pró...

22
Informacje Siedem przepisów na dania z topinamburem

Topinambury coraz częściej pojawiają się w naszych sklepach, jednak wielu z nas nie wie, w jaki sposób można je wykorzystać. Najwyższy czas to zmie...

99
Informacje Dieta SIRT - to dzięki niej Adele schudła 50 kg. Oto zasady

Dieta SIRT, której podstawę stanowią produkty bogate w sirtuiny, zyskała popularność dzięki spektakularnej metamorfozie brytyjskiej piosenkarki Ade...

5
Informacje Pora na pora – dlaczego warto jeść pory? 7 przepisów na dania z porem

Por to warzywo, które niemal każdy ma w swojej lodówce. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, jak liczne właściwości posiada ten niepozorny s...

6
Wydarzenia VIII Międzynarodowy Festiwal Zupy

23 maja 2009 na krakowskim Kazimierzu już po raz ósmy odbędzie się Festiwal Zupy. Serdecznie zapraszamy wszystkich Smakerowiczów!

1
Informacje Co podać na wielkanocne śniadanie? Tradycja spotka się z nowoczesnością

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, każda zaradna gospodyni z pewnością ma już w głowie listę potraw, którą będzie chciała zaserwować najbliższy...

8
Informacje Halibut – co to za ryba i jak ją przyrządzić?

Halibut to jedna z najpopularniejszych ryb w polskiej kuchni, ceniona nie tylko za swój wyjątkowy smak, ale również prozdrowotne właściwości. Podaw...

14
Informacje Jak przyrządzać ryby na święta – opcje dla tych, którzy nie lubią karpia

Karp to jedna z 12 potraw, które lądują na wigilijnym stole. Jedni nie wyobrażają sobie bez niego świąt, inni natomiast czują mdłości na myśl o jeg...

11