Wyniki wyszukiwania dla potrawy z kani czubajki
Artykuły potrawy z kani czubajki
Wszystkie
Kanie to jedne z popularniejszych polskich grzybów. Są wyjątkowo smaczne, dlatego nikogo nie powinno dziwić, iż każdego roku poszukują ich setki gr...
Kania to jadalny grzyb o intensywnym smaku i orzechowym aromacie. Jest łatwo dostępna, ponieważ występuje w lasach na terenie całego kraju. Napotka...
Wybierasz się na grzybobranie? Koniecznie rozejrzyj się za pysznymi grzybami o charakterystycznych płaskich kapeluszach. To właśnie kanie, można z...
Kania znajduje rozmaite zastosowania w kuchni, jednak odróżnienie jej od muchomora często stanowi nie lada wyzwanie nawet dla doświadczonych grzybi...
Czubajka kania to grzyb jadalny zaliczany do rodziny pieczarkowatych. W Polsce występuje właściwie na terenie całego kraju. To niezwykle smaczny gr...
Solenie potraw nie wydaje się sztuką, prawda? Można by wręcz przyjąć, że każdy z nas robi to intuicyjnie, polegając na własnych kubkach smakowych....
Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedz...
Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie o...
Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino.
Wieczerza wigilijna to jedna z najbardziej wyczekiwanych kolacji w ciągu roku. Tradycja nakazuje przyrządzenie 12 postnych potraw, dlatego pracę na...
W zależności od regionu Polski, podczas Wielkanocy, zajadamy się różnymi smakołykami. Czy znasz wszystkie świąteczne potrawy? Przekonaj się, rozwią...
Tradycyjne dania wielkanocne jak żur czy tłusta kiełbasa są ciężkostrawne i mogą zaszkodzić małym dzieciom. Co zatem przygotować dla małych szkrabó...
Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich...
Czy wiesz, co jada się w Polsce? Odkryj, jak dobrze kojarzysz regionalne potrawy z różnych stron naszego kraju. Nawet dla miłośników polskich smakó...
Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym w...
Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie, zwłaszcza gdy zostaną nam świąteczne resztki. Jednak czy ponowne poddawanie po...
Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry po...
Niedzielny obiad, wizyta przyjaciół, rodzinna impreza – jeśli należysz do osób, którym goście niemal zawsze kojarzą się z wyzwaniem, być może jest...
Wigilia i Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym szczególnie dbamy o nasze rodzinne tradycje, także te kulinarne. Ale kto powiedział, że nie mo...
Czasami, po bardzo intensywnym i zajętym dniu, zależy nam już tylko na tym, by obiad był szybki i sycący. Niekiedy goście przychodzą niezapowiedzia...
Od wieków w naszym kraju święta wielkanocne obchodzone są w sposób tradycyjny, a przepisy na potrawy, które znajdują się prawie na każdym stole, pr...
Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną ka...