Wyniki wyszukiwania dla potrawy z korzenia selera
Artykuły potrawy z korzenia selera
Wszystkie
Prawdziwa bomba witaminowa zamknięta w szklance pysznego koktajlu. Jesienią szczególnie ważne jest wzmacnianie organizmu narażonego na infekcje i z...
Lubicie poznawać nowe smaki? Słodycz arbuza w połączeniu z aromatycznym, lekko gorzkawym selerem to połączenie idealne, które zaspokoi nawet najwię...
Seler to warzywo, które zazwyczaj wykorzystujemy jako składnik bulionów, jarzynowych zup, czasem przygotowujemy z niego sałatki i surówki. Niewiele...
Seler naciowy to bogate źródło cennych mikroelementów. Melon idealnie nawadnia. W połączeniu te dwa składniki tworzą prawdziwą bombę witaminową. Ko...
Seler naciowy to prawdziwe bogactwo witamin, a zawarty w nim błonnik dodatkowo wspiera trawienie. Przygotuj więc pyszny koktajl z tym warzywem na ś...
Jak często używasz selera naciowego w swojej kuchni? To jedno z bardziej niedocenianych warzyw z tak ogromnym kulinarnym potencjałem. Dzisiaj pokaż...
Czy wiesz, że seler naciowy to prawdziwa skarbnica cennych składników odżywczych? Dostarcza witaminy A i K, kwas foliowy, potas i błonnik. To warto...
Seler korzeniowy to warzywo, które zdecydowanie warto pokochać! Choć jest niskokaloryczny, to dostarcza wielu składników odżywczych, jak witaminy i...
W ostatnich latach na popularności zyskały koktajle oczyszczające. Wymiatają z jelit wszystko, co złe i usuwają z organizmu szkodliwe substancje. D...
Dodatek tego korzenia sprawia, że każda mięsna potrawa nabiera niepowtarzalnego charakteru. Mowa tu oczywiście o chrzanie, który zajmuje szczególne...
Szukasz ciekawego pomysłu na łososia? Wypróbuj przepis na łososia w glazurze z dodatkiem ziemniaków i topinamburu. Nie zapomnij dodać czosnku i sok...
Taki obiad to prawdziwy rarytas. Dzisiaj podajemy przepis na łososia pieczonego w soli i zaserwowanego w towarzystwie pysznych i aromatycznych warz...
Zmniejsza ryzyko zachorowania na wiele chorób, w tym zawał i udar. Choć smakuje i pachnie podobnie do imbiru, jest jego luksusową wersją. Dowiedz s...
Solenie potraw nie wydaje się sztuką, prawda? Można by wręcz przyjąć, że każdy z nas robi to intuicyjnie, polegając na własnych kubkach smakowych....
Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedz...
W 509. odcinku autorskiego programu „Ewa gotuje”, prowadząca zaprezentowała widzom wspaniałe pomysły na lekkie wiosenne dania. Podzieliła się przep...
Wielka Sobota to ostatni moment na przygotowanie wielkanocnych potraw. Dlatego w 506. odcinku programu „Ewa gotuje”, gospodyni podzieliła się z wid...
Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie o...
Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino.
Wieczerza wigilijna to jedna z najbardziej wyczekiwanych kolacji w ciągu roku. Tradycja nakazuje przyrządzenie 12 postnych potraw, dlatego pracę na...
W zależności od regionu Polski, podczas Wielkanocy, zajadamy się różnymi smakołykami. Czy znasz wszystkie świąteczne potrawy? Przekonaj się, rozwią...
Tradycyjne dania wielkanocne jak żur czy tłusta kiełbasa są ciężkostrawne i mogą zaszkodzić małym dzieciom. Co zatem przygotować dla małych szkrabó...