Wyniki wyszukiwania dla proste dania z kilku składników
Artykuły proste dania z kilku składników
Wszystkie
Doskonały pomysł na pyszny i prosty warzywny obiad. Bigos z cukinii i pomidorów to lekkie dnie, które wyczarujesz w ekspresowym tempie. Dodatek czo...
Stale rosnące ceny skłaniają Polaków do poszukiwania oszczędności. Jednym ze sposobów jest rozsądne planowanie budżetu oraz przygotowywanie dań z s...
Niewielkie, niepozorne owoce wyglądem przypominające białe maliny lub jeżyny, kryją w swoim składzie moc prozdrowotnych właściwości. Najbardziej ce...
W kuchni często trzeba korzystać z kreatywności. Gdy w lodówce zostało mało produktów lub bliscy mają ochotę na konkretne smaki, poszukujemy prosty...
Eksperci są zgodni – rośliny to przyszłość! Świadomość związana z wpływem jedzenia na kondycję zarówno naszego organizmu, jak i planety rośnie i sp...
Dzisiaj na Smakerze pojawiły się dwie zmiany, o które sami zabiegaliście. Chwilkę to trwało, ale szczęśliwie dobrnęliśmy do końca prac nad nimi.
Kuchenki mikrofalowe to już nie tylko urządzenia służące do podgrzewania potraw. Dzięki nowoczesnej technologii mogą również opiekać je od góry i o...
Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a <a href="https://smaker.pl/forum/watek/pomocy-jak-mrozicie-pierogi,2116544" target="_blank">wątek ten na f...
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o...
Zbliżający się karnawał to czas sprzyjający organizowaniu domowych przyjęć, na których nie może zabraknąć dobrej muzyki oraz smacznego jedzenia. Do...
31 października, jak co roku, niektórzy będą celebrować Halloween. Choć nie jest znana dokładna geneza tego święta, to coraz więcej Polaków przygot...
Picie prozdrowotnych napojów to trend, który warto wprowadzić do swojego codziennego jadłospisu. Nie tylko będzie świetną alternatywną dla słodzony...
We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale...
Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni...
Co ma wspólnego choroba szalonych krów z galaretką? Jak wykorzystuje się żelatynę w farmacji i kosmetyce? W jaki sposób zrobić galaretkę z kiwi? Od...
Kto by pomyślał, że hiszpański smakołyk w postaci pręcików z ciasta parzonego tak podbije świat? Jeśli raz go schrupiesz, już nigdy nie zapomnisz j...
Kiedy po imprezie wstaniesz z bólem głowy, koniecznie musisz uzupełnić płyny. Świetnie sprawdzi się do tego tajemnicza mikstura zwana „internal sho...
Świat pędzi, a my staramy się za nim nadążyć. Każdego dnia stawiamy sobie poprzeczkę coraz wyżej i bierzemy na siebie dodatkowe obowiązki, często z...
To, że warto jeść ryby, wie chyba każdy. Okazuje się, że zamieniając drób czy wieprzowinę na żywność pochodzącą z morza czy jeziora, nie tylko w wi...
Szpinak, dzięki swoim prozdrowotnym właściwościom, uznawany jest za jedno z najzdrowszych warzyw. Bogaty w przeciwutleniacze, kwas foliowy, magnez...
Suszenie jedzenia to jedna z najstarszych metod konserwacji. Od wieków polegała na usunięciu wody poprzez odparowanie. Niestety, obecnie wiele susz...
O dobroczynnych właściwościach przypraw powiedziano już wiele. Nie tylko poprawiają smak dań, ale i korzystnie wpływają na organizm. Niektóre z nic...