Wyniki wyszukiwania dla przepisy babci józi
Artykuły przepisy babci józi
Wszystkie
Lato to czas przygotowywania przetworów. Każda wytrawna gospodyni z pewnością zadba, aby w jej spiżarni znalazła się domowa kapusta kiszona. Nie ty...
Zasmażka to babciny sposób na uratowanie wielu dań, można dodać ją do zupy, sosu, czy mięsnej potrawki. Dla wytrawnej gospodyni przygotowanie tej b...
Pysznie smakują na kanapkach, są rewelacyjnym dodatkiem naleśników i domowych ciast. Powidła śliwkowe można również dodać do pieczonych mięs lub za...
Nie każdy wie, jakie właściwości ma pokrzywa i że jest jadalną rośliną. Syrop, który przygotujesz z pokrzywy, zapewni ci lepszą odporność i piękny...
Czy są tutaj osoby, które nie lubią majonezu? Ten dodatek do potraw kochają chyba wszyscy. W sklepach znajdziemy bardzo szeroki wybór tego typu pro...
Masa makowa to składnik rozmaitych ciast, zwłaszcza tych serwowanych na święta. To w głównej mierze od niej zależy, jak będzie smakował wypiek, dla...
Już od początku maja możemy delektować się pysznym, kwaśnym szczawiem. Ta roślina cieszy się ogromną popularnością zarówno wśród młodszych osób, kt...
Jabłka to owoce, które warto jeść nawet codziennie. Można zrobić z nich także pyszne przetwory na zimę. Musy, dżemy i soki jabłkowe to produkty, kt...
Masz problemy z obniżoną odpornością i nawracającymi infekcjami? Na nogi postawi cię żurawina z czosnkiem i miodem. Przepis babci na ten specjał to...
Jedni ją kochają, drudzy nie potrafią zrozumieć, jak można ją jeść. Zupa ogórkowa, klasyka polskiej kuchni, która idealnie sprawdzi się na obiad. N...
Sezon na grzyby zaczął się pełną parą. Z tego powodu już niedługo zaczniemy robić przetwory, a konkretnie grzyby marynowane. Warto się już przygoto...
W Dzień Babci i Dziadka podarować można też wyjątkowy obiad z restauracji do dostawą! 21 i 22 stycznia to najlepsze powody do wyjątkowego prezentu...
Rosół to jedna z najpopularniejszych zup na polskich stołach. Danie to nie tylko przywodzi na myśl najwspanialsze wspomnienia z dzieciństwa, ale ró...
Weź kilka pomidorków, bazylię i jabłka, żeby wyczarować pyszny i zdrowy koktajl. Napój posiada jeszcze kilka sekretnych składników, ale te z pewnoś...
Czy wiesz, jak przygotować herbatkę z łodyg malin? Lasy Państwowe przypomniały o babcinym specyfiku, którego głównym składnikiem były właśnie pędy...
Z przepisu babci są świeżutkie nawet na drugi dzień. Jak zrobić i jak długo piec bułeczki drożdżowe?
Nie ma nic lepszego niż świeże bułeczki drożdżowe na śniadanie. Szczególnie te upieczone samodzielnie. Wystarczy dobry przepis, odpowiednia mąka, t...
Przez wiele lat poświęcają całą uwagę dzieciom, a potem wnukom. 21 i 22 stycznia obchodzą swoje święta, więc to najlepszy czas, aby podziękować im...
Legumina to przysmak, który przywołuje ciepłe wspomnienia z dzieciństwa. Niegdyś często gościła na polskich stołach, dzisiaj natomiast zastąpiono j...
Flaki to potrawa rodem z zamierzchłych czasów, ale do dziś wzbudza wiele kontrowersji. Dla jednych są prawdziwym przysmakiem, podczas gdy inni post...
Na przeziębienie, zdrowe serce, dolegliwości żołądkowe, babcine nalewki to niezawodny sposób na niejedną dolegliwość. Odpowiednia kompozycja ziół i...
Czy istnieje coś lepszego od domowego rosołu – najlepiej zrobionego przez babcię? Oczywiście, rosół z domowym makaronem! Nic nie jest w stanie prze...
Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające...