Wyniki wyszukiwania dla przepisy na potrawy z kiszonych ogórków
Artykuły przepisy na potrawy z kiszonych ogórków
Wszystkie
Ogórki kiszone to popularna i bardzo pożywna przekąska, która często gości na polskich stołach. Wiele osób, gdy czuje delikatne burczenie w żołądku...
W naszych kuchniach znajduje się wiele produktów, które bardzo niesłusznie, uważamy za odpadki. Jednym z nich jest chociażby woda z ogórków kiszony...
Domowej roboty ogórki małosolne to prawdziwy rarytas. Jak je przygotować, aby nie były puste w środku i smakowały dokładnie tak, jak te które robił...
Polacy uwielbiają wszelkiego rodzaju zupy. Trudno się dziwić, bo świetnie rozgrzewają i dostarczają organizmowi niezbędnych mikroelementów. Poznaj...
Polacy nie wyobrażają sobie lata bez chrupiących ogórków małosolnych i kiszonych. Oczywiście najsmaczniejsze będą te, które przygotujesz samodzieln...
Ogórki kiszone to przysmak, który ma bardzo uniwersalne zastosowania w kuchni. Mogą być jedzone w samotności, ale też sprawdzą się jako dodatek do...
Lato to nie tylko czas urlopów i aktywności na świeżym powietrzu, dla wielu osób to także sezon na przygotowanie domowych przetworów. Jednym z najp...
Picie wody z ogórków kiszonych to kwestia zdecydowanie kontrowersyjna. Spora część osób na myśl o przełknięciu czosnkowo-koperkowego kwaśnego napoj...
Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...
Kiszonki często nazywane są naturalnymi probiotykami, zawierają sporo witaminy C, korzystnie wpływają na układ pokarmowy oraz mikroflorę jelitową....
Ogórki kiszone to jedne z najczęściej przygotowywanych fermentowanych warzyw, nie wszyscy wiedzą jednak o tym, że czosnek, który wkładamy do słoikó...
Okres Wielkanocy to czas, kiedy przypominamy sobie o buraczanych potrawach. Na wielu stołach ląduje ćwikła z chrzanem, do jajek, wędlin i białej ki...
Jedzenie ogórków kiszonych dla wielu osób z zagranicy jest nie do pomyślenia. Całe szczęście Polacy zajada się nimi ze smakiem. W końcu kiszonki s...
Czy są na świecie osoby, które nie kochają mizerii? Ta tradycyjna surówka z ogórka, ze śmietaną i koperkiem to idealny przykład „comfort food”, czy...
Jak zrobić zalewę do ogórków kiszonych lub konserwowych? To jedno z najczęściej zadawanych pytań w sezonie ogórkowym. Okazuje się, że zalewa do ogó...
Na pierwszy rzut oka kiszenie kapusty wydaje się być dość skomplikowanym procesem. Jaką kapustę wybrać, która mieszanka przypraw będzie odpowiednia...
Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw,
Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które...
To jedna z tych rzeczy, którą niemal odruchowo wrzucamy do kosza. To duży błąd! Obierki ogórków można bowiem wykorzystać w dosyć zaskakujący sposób
Przygotowywanie domowych przetworów to dla wielu osób nieodłączny element lata. Jeśli lubisz orzeźwiające smaki, koniecznie musisz wypróbować nalew...
Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. W medycynie indyjskiej wykorzystywano je od najdawniejszych czasów do leczenia przeróżnych...
To niepozorne warzywo nie wyróżnia się szczególnymi walorami smakowymi, okazuje się jednak, że w jego wnętrzu kryje się moc wartości odżywczych poz...