Wyniki wyszukiwania dla pyzy z soczewicą

(266)

Artykuły pyzy z soczewicą

Wszystkie

Informacje Co zrobić z soczewicą?

Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadzi...

6
Informacje Kto powinien jeść soczewicę?

Zielone, pomarańczowe a nawet czarne - niewielkie ziarenka, które w zaskakujący sposób wpływają na nasz organizm. O czym mowa? Oczywiście o soczewi...

42
Informacje 12 pomysłów na lekkie dania z soczewicą

Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych, a jednocześnie wyjątkowo niedocenianych produktów spożywczych. Warto zadbać, aby jak najczęściej...

7
Informacje Zupa krem z marchewki kontra zupa krem z soczewicy

Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być...

14
Informacje Jak zrobić kartacze? Ciasto, nadzienie, formowanie, przepisy - sprawdź!

Kartacze to wciąż zbyt mało popularna potrawa. A szkoda! Te ziemniaczane kluski z mięsnym lub roślinnym farszem zawsze robią furorę. Są sycące i py...

30
Informacje Jak zrobić tradycyjne cepeliny? Przepis powinien znać każdy

Regionalna potrawa wpisana na oficjalną listę produktów tradycyjnych. Kartacze możemy spotkać głównie na Podlasiu i Suwalszczyźnie. Ich smak jest z...

23
Informacje Dziewięć sprawdzonych przepisów na kluski

Polacy uwielbiają kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej.

17
Informacje Kuchnia kresowa i jej oblicza

Kuchnia kresowa słynie z prostych, ale niezwykle sycących i smacznych potraw, które zachwycają zarówno mieszkańców Polski jak i turystów. Jak przyg...

11
Informacje 11 pysznych pomysłów na ziemniaki

Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjny...

72
Informacje Jak wykorzystać mięso z rosołu?

Mięso to podstawa wielu smacznych zup, w tym uwielbianego przez wszystkich rosołu. Możesz przyrządzić z niego kilka wyśmienitych dań, oszczędzając...

8
Informacje Rozmawiamy z Elżbietą (Koral) - laureatką konkursu urodzinowego

Większość z was kojarzy panią Elżbietę pod nickiem Koral. Jej przepis na tort z masą pomarańczową zwyciężył w czwartym etapie naszego konkursu urod...

37
Książki Tanie gotowanie

800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobi...

6
Informacje Regionalne przepisy, których nie znałeś! [E-book]

Chcąc dogłębnie poznać kulturę jakiegokolwiek kraju powinniśmy w pierwszej kolejności zapoznać się z tradycyjną, regionalną kuchnią – to właśnie on...

7
Informacje Jak wykorzystać resztki mięsa z rosołu? Sposoby na tani i szybki obiad!

Zastanawiasz się, jak wykorzystać resztki mięsa z rosołu? Możliwości jest naprawdę dużo! Kotlety, pasty, pyzy czy sałatki to tylko kilka z wielu op...

5
Informacje Luty 2020 - najpopularniejsze przepisy

Luty już za nami, ale pozostała nam po nim masa wspaniałych przepisów, które do Smakera dodali nasi użytkownicy. Zobaczcie, które z nich cieszyły s...

89
Informacje Przysmaki kuchni podlaskiej. Przepisy od gospodyń na kartacze, kiszkę ziemniaczaną, zaguby

Mówiąc o kuchniach regionalnych, nie możemy pominąć tej z Podlasia. To wyjątkowy region, w którym spróbujemy m.in. tradycyjnych kartaczy, kiszki zi...

8
Informacje Niedoceniany eliksir zdrowia

Zdrowa i smakowita soczewica, dawniej niedoceniana, dziś zyskuje w polskiej kuchni coraz większe powodzenie. Dodaje się ją między innymi do pierogó...

29
Informacje W menu osób po 50. powinno być obowiązkowe. Kotlety z „biblijnego ziarna” przebijają schabowe

W przygotowaniu są równie proste, jak te schabowe. Kotlety z soczewicy powinny się znaleźć w codziennym menu wielu osób, bo są źródłem niezbędnych...

10
Informacje Grzyby na stół!

Za tobą udane grzybobranie? W takim razie sprawdź, co pysznego możesz ugotować ze swoich zbiorów!

29
Informacje Perfekcyjna kruszonka do ciast i deserów – jak ją zrobić?

Czy wy też w dzieciństwie woleliście zajadać się kruszonką, zamiast ciastem? Nie jesteście jedyni. Idealnie zrobiona kruszonka może być lepsza od s...

11
Informacje Pyszne pasztety na świąteczny stół

Wielkanoc to czas kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto...

28
Informacje 11 kulinarnych pytań do Beaty Tadli!

Czy jesteście ciekawi, co jedzą znane osoby? Jak gotują, jakie jest ich największe kulinarne odkrycie, czego nigdy by nie spróbowały? Redakcja Smak...

10
1 2 3 4 5
. . .
z
13