Wyniki wyszukiwania dla pyzy z soczewicą
Artykuły pyzy z soczewicą
Wszystkie
Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadzi...
Zielone, pomarańczowe a nawet czarne - niewielkie ziarenka, które w zaskakujący sposób wpływają na nasz organizm. O czym mowa? Oczywiście o soczewi...
Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych, a jednocześnie wyjątkowo niedocenianych produktów spożywczych. Warto zadbać, aby jak najczęściej...
Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być...
Kartacze to wciąż zbyt mało popularna potrawa. A szkoda! Te ziemniaczane kluski z mięsnym lub roślinnym farszem zawsze robią furorę. Są sycące i py...
Regionalna potrawa wpisana na oficjalną listę produktów tradycyjnych. Kartacze możemy spotkać głównie na Podlasiu i Suwalszczyźnie. Ich smak jest z...
Polacy uwielbiają kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej.
Kuchnia kresowa słynie z prostych, ale niezwykle sycących i smacznych potraw, które zachwycają zarówno mieszkańców Polski jak i turystów. Jak przyg...
Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjny...
Mięso to podstawa wielu smacznych zup, w tym uwielbianego przez wszystkich rosołu. Możesz przyrządzić z niego kilka wyśmienitych dań, oszczędzając...
Większość z was kojarzy panią Elżbietę pod nickiem Koral. Jej przepis na tort z masą pomarańczową zwyciężył w czwartym etapie naszego konkursu urod...
800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobi...
Chcąc dogłębnie poznać kulturę jakiegokolwiek kraju powinniśmy w pierwszej kolejności zapoznać się z tradycyjną, regionalną kuchnią – to właśnie on...
Zastanawiasz się, jak wykorzystać resztki mięsa z rosołu? Możliwości jest naprawdę dużo! Kotlety, pasty, pyzy czy sałatki to tylko kilka z wielu op...
Luty już za nami, ale pozostała nam po nim masa wspaniałych przepisów, które do Smakera dodali nasi użytkownicy. Zobaczcie, które z nich cieszyły s...
Mówiąc o kuchniach regionalnych, nie możemy pominąć tej z Podlasia. To wyjątkowy region, w którym spróbujemy m.in. tradycyjnych kartaczy, kiszki zi...
Zdrowa i smakowita soczewica, dawniej niedoceniana, dziś zyskuje w polskiej kuchni coraz większe powodzenie. Dodaje się ją między innymi do pierogó...
W przygotowaniu są równie proste, jak te schabowe. Kotlety z soczewicy powinny się znaleźć w codziennym menu wielu osób, bo są źródłem niezbędnych...
Za tobą udane grzybobranie? W takim razie sprawdź, co pysznego możesz ugotować ze swoich zbiorów!
Czy wy też w dzieciństwie woleliście zajadać się kruszonką, zamiast ciastem? Nie jesteście jedyni. Idealnie zrobiona kruszonka może być lepsza od s...
Wielkanoc to czas kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto...
Czy jesteście ciekawi, co jedzą znane osoby? Jak gotują, jakie jest ich największe kulinarne odkrycie, czego nigdy by nie spróbowały? Redakcja Smak...