Wyniki wyszukiwania dla sarma z lisci winogron
Artykuły sarma z lisci winogron
Wszystkie
Uwielbiamy winogrona za ich słodki smak oraz za wyborne przetwory i wina. Nie wszyscy jednak wiedzą, że można wykorzystać nie tylko owoce, ale i li...
Domowe wino to doskonały dodatek do wielu dań. Aby je wykonać, wystarczy odrobina wiedzy i nieco chęci. Własnoręcznie wykonany trunek stanowi wyśmi...
Winogrona to owoce z wieloletnią tradycją. Mówiono o nich już w pismach ze starożytnego Egiptu i Mezopotamii. Winorośle, na których rosły, uprawion...
W sklepach są dostępne niemal przez cały rok, jednak to właśnie o tej porze roku smakują najlepiej. Zobacz, co warto wiedzieć o winogronach, zanim...
Sałata lodowa, masłowa, rzymska, rukola i wiele innych - różne odmiany liściastych warzyw łączy jedno: wszystkie są niskokaloryczne i równocześnie...
Nie każdy wie o tym, że rośliny, które rosną w naszych ogrodach, mogą mieć prozdrowotne właściwości. Kiedy dopadną cię dolegliwości związane z ukła...
Liście laurowe większości z nas kojarzą się wyłącznie z gulaszem czy rosołem. To zioło ma jednak dużo więcej do zaoferowania niż doprawienie zupy c...
W czasie wolnym często rozwiązujesz łamigłówki oraz z chęcią testujesz swoją spostrzegawczość? Jeśli tak, koniecznie sprawdź swoje sokole oko i spr...
Liście laurowe to ziele, które jest powszechnie używane w kuchni. Dodaje się go do wielu dań, świetnie podkreśli smak gulaszu, bigosu, krupniku, żu...
W lipcu w sklepach oraz na targach pojawia się morwa. Te owoce to prawdziwe bogactwo substancji, które mają korzystny wpływ na organizm. Można przy...
Liście brzozy to prawdziwa skarbnica składników odżywczych. W kwietniu i maju trwa sezon na ich zbieranie, aby przygotować wartościowy dla całego o...
Brzoza to drzewo, które zaskakuje swoim prozdrowotnym działaniem na ludzki organizm. Mało kto wie, że jej liście mogą być bardzo cennym źródłem skł...
Pestki winogron to składnik rzadko używany w polskiej kuchni. Najczęściej trafiają do kosza, a tymczasem cechują się wieloma cennymi właściwościami...
Koniec września to czas, kiedy w naszych ogrodach dojrzewają winogrona. Wszyscy amatorzy domowych win, oraz winogronowych przetworów zacierają ręce...
Liście jeżyny dawniej często i chętnie wykorzystywane były w fitoterapii. Obecnie są już nieco zapomniane, a mogą mieć zbawienny wpływ na zdrowie....
Mięta zielona, pieprzowa czy pomarańczowa to bardzo popularne rodzaje tej rośliny. Czy wiesz jednak, jakie właściwości ma mięta truskawkowa i czym...
Latem do woli zajadamy się sezonowymi owocami, nie wszyscy jednak wiedzą, że również ich liście można z powodzeniem wykorzystać w kuchni. Jeżeli w...
Małe, niepozorne jednocześnie niezwykle aromatyczne owoce to prawdziwy letni rarytas. Poziomki, chociaż tak lubiane, nieczęsto goszczą w naszym men...
Babka lancetowata należy do ziół, które wykorzystuje się od wieków w ziołolecznictwie i medycynie ludowej. Spotkać można ją niemal wszędzie, rośnie...
Pieczenie chleba jest sztuką, której wiele osób uczy się przez długie lata swojego życia, ciągle udoskonalając przepis i starając się stworzyć jesz...
Kuchnia kaukaska to zdrowa i przyjemna odmiana od burgerów, potraw włoskich czy dań pochodzących z kuchni azjatyckiej. Jest unikalnym połączeniem s...
Podbiał pospolity to bardzo popularna i niewymagająca roślina. Porasta łąki, skarpy, przydrożne rowy i miedze. Właściwości zdrowotne podbiału znane...