Wyniki wyszukiwania dla sa��atka z tu��czyka dla cukrzyka
Artykuły sa��atka z tu��czyka dla cukrzyka
Wszystkie
Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie...
Jest matką, dziennikarką radiową, prezenterką telewizyjną i sportsmenką. Kiedy znajduje czas na gotowanie i pisanie książek? Między innymi o tym ro...
Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właści...
W I jak tu nie jeść! Beata Sadowska udowadnia, że nawet niezwykle zapracowane i zabiegane kobiety, młode mamy, mogą jeść zdrowo i pysznie.
Truskawki to skarbnica witamin i minerałów. Zawierają więcej witaminy C niż cytryna. Wzmacniają odporność, pomagają w walce z infekcjami oraz pozyt...
Czy istnieje zdrowe ciasto dla cukrzyka? Choć desery kojarzą się ze słodyczami, na które diabetycy muszą uważać, to mogą oni też sięgać po wypieki....
Cukrzyca to choroba przewlekła, która dotyka coraz więcej osób. Aby zniwelować jej przykre objawy, należy podjąć leczenie pod okiem specjalisty i s...
Czy cukrzycy mogą jeść miód? To często zadawane pytanie przez diabetyków i ich bliskich. Sprawdźmy, jaka jest zawartość cukru w miodzie i ile wynos...
W lipcu w sklepach oraz na targach pojawia się morwa. Te owoce to prawdziwe bogactwo substancji, które mają korzystny wpływ na organizm. Można przy...
Cukrzyca i insulinooporność to dwa najczęściej diagnozowane zaburzenia metaboliczne na świecie, które wymagają m.in. wdrożenia jadłospisu o niskim...
Nie bez przyczyny nazywane są słodkimi ziemniakami. Czy cukrzyk może jeść bataty bez obaw o swoje zdrowie? Jakie właściwości mają te warzywa i jak...
Chrupiący, lekko słodki, idealny jako zdrowa przekąska lub dodatek do dań kuchni azjatyckiej, a także świeżej, wiosennej sałatki. Groszek cukrowy t...
Wężymord to warzywo, które nie cieszy się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni, choć ma naprawdę wiele do zaoferowania, zarówno pod względem s...
Ocet cydrowy stanowi istną skarbnicę polifenoli, aminokwasów i związków fenolowych. Tak bogaty skład sprawia, że ma on ogromny wpływ na funkcjonowa...
Jest niskokaloryczny, potrafi dodać świeżości niejednemu daniu, a w wersji kiszonej jest prawdziwym zbawieniem dla jelit. Mowa oczywiście o ogórku,...
Ogórecznik lekarski to niepopularne zioło, które jest hodowane jako ozdoba ogrodu. Niewiele osób wie, że można je wykorzystać w kuchni. Roślina nie...
Nie są jeszcze tak popularne, jak tradycyjne żółte banany, ale ze względu na właściwości warto dołączyć je do swojej diety. Są uniwersalnym składni...
Kozieradka znana była już w starożytności. Od lat pomaga na dolegliwości ze strony układu pokarmowego, ale - regularnie stosowana - chroni również...
Lubisz pić kawę? Możliwe, że nieświadomie chronisz swój organizm przed wieloma chorobami. Wyniki badań naukowców z Holandii i Wielkiej Brytanii pok...
Dzięki tej zupie łatwo stracisz zbędne kilogramy. Sekretem są 2 zielone warzywa i nasiona kozieradki
Zupy to jedne z najlepszych dań na diecie odchudzającej. Odpowiednio przygotowane będą sycące, niskokaloryczne, a w dodatku dostarczą ci mnóstwo bł...
Szparagi były przedstawiane w egipskich sarkofagach przed 5 tysiącami lat, a obecnie właśnie kuszą nas swoją soczystą zielenią ze straganów. Czy na...
Wraz ze zwiększającą się ilością przetworzonej żywności, poziom magnezu w diecie przeciętnego człowieka obniża się. Bywa niewystarczający, aby orga...