Sushi i sashimiJapońska perfekcja i estetyka przejawiają się na różne sposoby - w tym również w sztuce kulinarnej. Sushi i sashimi - maleńkie, efektowne dania z ryżu, ryby i innych, niezliczonych...Czytaj więcej
Nie tylko sushi"Każde ziarno ryżu ma swą twarz"To, że sushi podbiło świat jest oczywiste. Ci, którzy podróżują mogą się o tym przekonać. Bez względu na to, czy jest się w Londynie, Nowym Jorku czy...Czytaj więcej
Oto! mity na temat sushiSushi, pyszne i modne danie, które na przestrzeni ostatnich lat zyskało rzeszę fanów, których potocznie nazywa się sushiżercami. Coraz częściej mówi się o nim nie tylko na salonach, ale...Czytaj więcej
10 najbardziej zaskakujących faktów o sushiSushi wszyscy znamy i lubimy. Jak się jednak często okazuje, niewiele o nim wiemy. Jak przygotowywać tę potrawę, jak ją jeść, co dozwolone a co naraża nas na popełnienie faux pas?...Czytaj więcej
10 pomysłów na przetwory z ogórkówSezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne,...Czytaj więcej
Co zrobić z wodą z ogórków kiszonych?W naszych kuchniach znajduje się wiele produktów, które bardzo niesłusznie, uważamy za odpadki. Jednym z nich jest chociażby woda z ogórków kiszonych, mająca wiele, ciekawych zastosowań.Czytaj więcej