Wyniki wyszukiwania dla uda gęsie pieczone w kapuście kiszonej z grzybami
Artykuły uda gęsie pieczone w kapuście kiszonej z grzybami
Wszystkie
Szukasz inspiracji na pyszny obiad dla całej rodziny? Polecamy wypróbować przepis na niezwykle aromatyczne klopsiki, przygotowane na kiszonej kapuś...
W poprzednim odcinku Ewa Wachowicz pokazała widzom, jak przygotować domową kiszoną kapustę. Tym razem postanowiła wykorzystać ten składnik do główn...
Tym razem Ewa Wachowicz zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Będzie nietypowy przepis na kapuśniak, kurczak zapiekany w kapuście, sałatka obiadowa...
Na pierwszy rzut oka kiszenie kapusty wydaje się być dość skomplikowanym procesem. Jaką kapustę wybrać, która mieszanka przypraw będzie odpowiednia...
Jeśli przechadzacie się po lesie, bądź jedziecie samochodem, a waszym oczom ukazują się osoby z koszykami lub wiaderkami wypełnionymi leśnymi pyszn...
Za tobą udane grzybobranie? W takim razie sprawdź, co pysznego możesz ugotować ze swoich zbiorów!
<b>Hiszpanie i Francuzi na grzybobranie zabierają świnie. A z takiego grzybiobrania często wracają bardzo bogaci.</b>
Od wieków znane i wykorzystywane w medycynie i kuchni Dalekiego Wschodu. Mają niezwykłe, potwierdzone badaniami, właściwości zdrowotne. Dlaczego po...
Uważasz, że znasz się na różnych okazach, które można wyszukać w polskich lasach? Przekonaj się, co wiesz o grzybach. Test wiedzy, a zwłaszcza 9. p...
Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw,
Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie t...
Grzyby to składnik wielu pysznych dań. Można z nich przygotować wyborną zupę, dodać je do mięsnego sosu, risotto, czy makaronu. Doskonale nadają si...
... ale niektóre tylko jeden raz! Wybierając się na jesienne grzybobranie musimy wiedzieć, czego zbierać nie należy.
Wyprawa do lasu dostarcza dużo frajdy i satysfakcji, kiedy na twojej drodze pojawi się spory prawdziwek! Leśna wędrówka, koszyk w ręce i przyjemny...
Potrawy z grzybami są elementem wielu regionalnych dań. Można przygotować je od razu po grzybobraniu lub przechowywać. Potrawy z dodatkiem grzybów...
Klasyczne przepisy warto urozmaicać niecodziennymi dodatkami. Do kapusty z grzybami dodaj żurawinę, takie połączenie jest pyszne i z pewnością cię...
Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna,...
Chcesz przygotować szybki obiad dla całej rodziny? Zrób pyszne łazanki z kapustą kiszoną - to prosta, smaczna i tania potrawa. Jedzenie kiszonek ko...
Ogórki kiszone to przysmak, który ma bardzo uniwersalne zastosowania w kuchni. Mogą być jedzone w samotności, ale też sprawdzą się jako dodatek do...
Seler to warzywo, które zazwyczaj wykorzystujemy jako składnik bulionów, jarzynowych zup, czasem przygotowujemy z niego sałatki i surówki. Niewiele...
Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasad...
Kiedy rozpoczyna się sezon na grzyby, wielu wytrawnych grzybiarzy udaje się na grzybobranie. Zachęceni przez doświadczonych kolegów amatorzy, z chę...