Wyniki wyszukiwania dla udka pieczone w miodzie
Artykuły udka pieczone w miodzie
Wszystkie
Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów?
Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu....
Doskonały przepis na pyszne ziemniaki oraz udka z kurczaka. Chrupiące ziemniaki hasselback z pysznym maślanym sosem rozpływają się w ustach, a dobr...
Miód – naturalny antybiotyk, płynne złoto, jeden z największych darów, jakie otrzymujemy od przyrody. Chyba każdy z nas słyszał, że miód jest najle...
Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające.
Szukasz skutecznego sposobu na wzmocnienie odporności? Recepturę na syrop z czosnku i miodu stosowały już nasze babcie. Przekonaj się, jak przygoto...
Na miodzie pojawiła się biała piana i zastanawiasz się, czy możesz go zjeść? Sprawdź, co to oznacza i czy jest bezpieczna dla twojego zdrowia!
Szukasz nalewki, która doskonale rozgrzeje cię w jesienny wieczór? Miodówka może okazać się idealnym rozwiązaniem. Jej przygotowanie jest proste, a...
W twojej lodówce zalega sałata lodowa lub rzymska, która niekoniecznie nadaje się do zjedzenia w sałatce lub na kanapce? Możesz wyczarować z niej n...
Udka z kurczaka to popularny polski przysmak, podawany w każdym domu i na każdą okazję. Znane z chrupiącej skórki i rozpływającego się w ustach mię...
W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na miodownik.
Już w sobotę o godzinie 10:10 na antenie telewizji Polsat będziecie mogli obejrzeć kolejny odcinek znakomitego programu kulinarnego "Ewa Gotuje". T...
Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorz...
Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze?
Masz problemy z obniżoną odpornością i nawracającymi infekcjami? Na nogi postawi cię żurawina z czosnkiem i miodem. Przepis babci na ten specjał to...
W czasie przeziębienia warto zmobilizować organizm do walki przeciwko chorobie. Jak domowym sposobem wesprzeć układ odpornościowy, by szybciej upor...
Miód to dar natury uwielbiany przez ludzi na całym świecie. Jest jednym z najstarszych i najbardziej powszechnych produktów. Od starożytnych Chin p...
Kiedy na dworze robi się chłodno, w naszych kuchniach zaczynają królować rozgrzewające herbatki i napary, które najlepiej smakują z naturalnym miod...
Goździki to przyprawa przeciwwirusowa, która wspaniale rozgrzewa i pomaga zwalczyć infekcję. Właśnie dlatego jest głównym składnikiem domowego spec...
Nie ulega wątpliwości, że kurczak to jedno z najpopularniejszych mięs w polskiej kuchni. Udka, piersi czy skrzydełka – każdego dnia można wyczarowa...
A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki.