Wyniki wyszukiwania dla udziec z gęsi
Artykuły udziec z gęsi
Wszystkie
Gęsina uznawana jest w wielu kręgach za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu - nic w tym dziwnego, ponieważ odznacza się ona niebywałą deli...
Smalec z gęsi powstaje po wytopieniu gęsiego sadła. Ma wiele wartości odżywczych, a także właściwości leczniczych. Od wielu lat jest stosowany w ku...
Indyk kojarzy się z kruchym i soczystym mięsem, a także dodatkami w postaci pieczonych ziemniaków i warzyw. Zaskocz swoich przyjaciół tym iście ame...
W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować sta...
Gęś czy kaczka? Oto jest pytanie. Które z tych mięs jest zdrowsze i smaczniejsze? Po które sięgać częściej? I przede wszystkim – jak je przyrządzać?
Gęsina króluje na naszych stołach jesienią. Warto powrócić to tradycyjnych, polskich przepisów, gdyż są one ciekawą i zdrową alternatywą chociażby...
„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam do...
Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. P...
Gęś, tak często kiedyś jadana, coraz rzadziej trafia na nasze stoły. Unikamy jej mięsa, bo jest tłuste i wysokokaloryczne, nie wiemy jednak nic o...
Nie bez powodu gęsina uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu - nie dość, że zachwyca swoim smakiem i korzystnie wpływa na zd...
Duszone mięso może być pysznym przysmakiem, który jest prosty do przygotowania i nie wymaga od nas wiele wysiłku. Wystarczy zadbać o kilka elementó...
Od lat Polacy podają ją podczas uroczystego obiedu w Narodowe Święto Niepodległości. Choć kaloryczna, to ma też szereg cennych właściwości. Czy jes...
Pierwszy i drugi dzień świąt Bożego Narodzenia wiąże się z rodzinnymi spotkaniami, na które warto przygotować wyjątkowy obiad. Świetnie sprawdzi si...
Dekadenckie, rozpustne, luksusowe, a do tego niezwykle kontrowersyjne. Jedni nie wyobrażają sobie bez niego współczesnej kuchni, natomiast inni uwa...
Na najważniejsze okazje wybieramy najlepsze rodzaje win. Bez wątpienia takim wyjątkowym czasem, którego celebrowanie wymaga specjalnej oprawy jest...
Gęsina nie należy do najpopularniejszych wyborów kulinarnych. Znacznie chętniej na obiad wybieramy mięso z kurczaka lub indyka. To wielka szkoda, p...
Gęsina z prażonym makiem, ciecierzyca w karmelu warzywnym, a może wege kaszanka lub królik faszerowany wątróbką i kasztanami w sosie musztardowym?...
Jesień to zdecydowanie czas, kiedy jabłka i śliwki królują w codziennych przepisach. Najczęściej wykorzystujemy je do ciast, deserów oraz dań i prz...
Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytel...
Rogal świętomarciński to przysmak wypiekany z okazji dnia Świętego Marcina. Nadziewany białym makiem, orzechami i obficie polany lukrem, zachwyca s...
Menu współczesnych Polaków robi się coraz bardziej „światowe”, pełne dań szybkich i – niekiedy – niezbyt zdrowych. A przecież tradycyjna kuchnia po...
Jesienna edycja Restauran Week zbliża się wielkimi krokami. Nasza redakcja sprawdziła, co w czasie festiwalu swoim gościom zaproponuje krakowska re...