Wyniki wyszukiwania dla za słodki barszcz czerwony
Artykuły za słodki barszcz czerwony
Wszystkie
W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz.
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o...
Zdradź nam swój sekret na udaną drożdżową babkę i wygraj jedną z ośmiu fantastycznych książek Mistrza Pawła Małeckiego "Cukiernia Lidla"
Promocja i sprzedaż produktów pszczelarskich i sprzętu pszczelarskiego, wystawa „Pszczoły i ludzie”, spotkanie pszczelarzy w Urzędzie Miasta Krakow...
Tradycja nakazuje, by na świątecznym stole pojawiło się 12 potraw, w tym pyszne zupy na wigilię. W zależności od regionu Polski przygotowuje się in...
Wbrew pozorom barszcz czerwony to dość trudna zupa do przyrządzenia. Może wyjść bez smaku, za kwaśny albo zbyt jasny. Dlaczego barszcz podczas goto...
Sekretem pysznego wigilijnego barszczu jest aromatyczny warzywny wywar lub wyrazisty zakwas. Pamiętaj, aby dodać przyprawy, takie jak ziele angiels...
Przepis Magdaleny na surowe ciasto jest znakomity. Koniecznie wypróbujcie tę propozycję.
Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na s...
Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy!
Ile gospodarstw tyle przepisów na tę pyszną i aromatyczną zupę. Danie to stanowi wizytówkę kuchni ukraińskiej. Co sprawia, że mimo upływu lat nie t...
Pyszna prosta zupa, która doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. To świetny sposób, aby przemycić do codziennego jadłospisu sporą porcj...
W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy.
Czerwona fasola jest bogata w błonnik, proteiny i białko. Jest znakomitym zamiennikiem dla mięsa. Zatem, jeśli starasz się ograniczyć w diecie prod...
Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, j...
Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczn...
Czerwona cebula może być bardzo smacznym dodatkiem do obiadu. Do przygotowania konfitury z czerwonej cebuli będziesz potrzebować: cebuli czerwonej,...
Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant...
Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant...
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego. Ten tradycyjny, powinniśmy przygotować na domowej roboty zakwasie. Jak go...
Ile domów i tradycji, tyle przepisów na barszcz ukraiński. Pomiędzy tym serwowanym w Polsce a pochodzącym zza wschodniej granicy można znaleźć spor...
Czerwona kapusta to warzywo, które zwykle traktowane jest po macoszemu, a szkoda, bo ma nam naprawdę wiele do zaoferowania – zarówno pod względem s...