Wyniki wyszukiwania dla zakwas buraczany
Artykuły zakwas buraczany
Wszystkie
Humus to pyszna przekąska, w klasycznej wersji przyrządzana z przegotowanej ciecierzycy. W dzisiejszym przepisie pojawia się dodatkowy składnik, cz...
Zakwas na żurek jest niezbędny do przygotowania tradycyjnego żuru lub barszczu. Nadaje on potrawie specyficzny smak. W dodatku zbliżająca się Wielk...
Przekonaj się, jak zrobić buraczane kopytka z parmezanem i chipsami z pietruszki. To świetna przekąska na lunch, obiad lub kolację. Z tego przepisu...
W dawnych czasach chleb pieczono jedynie na zakwasie. Z czasem metoda została wyparta przez użycie drożdży piekarskich, które są obecnie bardziej p...
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego. Ten tradycyjny, powinniśmy przygotować na domowej roboty zakwasie. Jak go...
Jaki jest najlepszy chleb? Miłośnicy tradycyjnej kuchni odpowiedzą z pewnością, że ten przygotowany na zakwasie. Jeśli zamierzasz upiec chleb w dom...
Z kiełbasą, jajkiem oraz odrobiną chrzanu, podawana z chlebem luz ziemniakami. Wielkanocny żurek to zupa, na którą wiele osób czeka cały rok. Jeżel...
Aby świąteczny żurek lub barszcz biały nabrał intensywnego i głębokiego smaku, potrzebny jest odpowiedni zakwas. Najlepszym wyborem będzie oczywiśc...
Żurek lub barszcz biały to obowiązkowe pozycje w wielkanocnym menu. Aby zachwycały wyrazistym smakiem, powinny być przygotowywane na zakwasie domow...
Zakwas z buraków to produkt, który nie tylko słynie z wyjątkowych walorów smakowych, ale również wielu cennych właściwości. Można dodawać go do pot...
Trudno wyobrazić sobie bez niego Boże Narodzenie. Jego aromat pamiętamy z dzieciństwa, jako ten, który rozpoczynał najznakomitszą kolację całego ro...
Trudno wyobrazić sobie święta wielkanocne bez żurku. Najlepiej, by ta staropolska, przepyszna zupa została przygotowana na domowym zakwasie. Wielu...
Przed świętami wielkanocnymi w twojej kuchni nie może zabraknąć zakwasu na żurek. Wiele gospodyń przygotowuje go z wyprzedzeniem, jednak równie dob...
Osłabienie, blada skóra, ciągłe zmęczenie, uporczywe bóle głowy, uczucie zimna... To tylko kilka objawów anemii, która często dotyka zwłaszcza kobi...
Buraki to warzywa, które z całą pewnością warto włączyć do swojej diety. Uznawane są za jedno z najlepszych roślinnych źródeł żelaza. Posiadają tak...
Uwielbiasz chrupiące pieczywo, które w środku jest przyjemnie miękkie? Chleb jak od piekarza możesz upiec w swoim domu. Wystarczy, że odkryjesz, ja...
Chleb przygotowany w domu smakuje wybornie. Skorzystajcie z przepisu jurorów i spróbujcie upiec takie cudo samodzielnie.
Zima to czas, kiedy w szczególności należy zatroszczyć się o odporność, warto sięgnąć wówczas po kiszonki. Okazuje się, że remedium na przeziębieni...
Barszcz biały to flagowa potrawa wielkanocna, która co roku króluje na świątecznych stołach. Aby przygotować smaczną zupę, należy zadbać o dobrą ba...
Żurek to obowiązkowa pozycja wśród wielkanocnego menu w wielu polskich domach. Jeżeli chcesz przygotować zupę na własnoręcznie przygotowanym zakwas...
Jak zrobić zakwas z kapusty i na co pomaga jego picie? Przede wszystkim poprawia samopoczucie, wzmacnia odporność i odchudza. Jeśli od dłuższego cz...
Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez żurku. Ta tradycyjna zupa jest uwielbiana przez Polaków. Czy znasz jej historię i czy wiesz, jak przyrządzić t...