Wyniki wyszukiwania dla zupa pomidorowa z selerem naciowym
Artykuły zupa pomidorowa z selerem naciowym
Wszystkie
Seler naciowy to prawdziwe bogactwo witamin, a zawarty w nim błonnik dodatkowo wspiera trawienie. Przygotuj więc pyszny koktajl z tym warzywem na ś...
Jak często używasz selera naciowego w swojej kuchni? To jedno z bardziej niedocenianych warzyw z tak ogromnym kulinarnym potencjałem. Dzisiaj pokaż...
Czy wiesz, że seler naciowy to prawdziwa skarbnica cennych składników odżywczych? Dostarcza witaminy A i K, kwas foliowy, potas i błonnik. To warto...
W ostatnich latach na popularności zyskały koktajle oczyszczające. Wymiatają z jelit wszystko, co złe i usuwają z organizmu szkodliwe substancje. D...
Prawdziwa bomba witaminowa zamknięta w szklance pysznego koktajlu. Jesienią szczególnie ważne jest wzmacnianie organizmu narażonego na infekcje i z...
Lubicie poznawać nowe smaki? Słodycz arbuza w połączeniu z aromatycznym, lekko gorzkawym selerem to połączenie idealne, które zaspokoi nawet najwię...
Seler to warzywo, które zazwyczaj wykorzystujemy jako składnik bulionów, jarzynowych zup, czasem przygotowujemy z niego sałatki i surówki. Niewiele...
Seler naciowy to bogate źródło cennych mikroelementów. Melon idealnie nawadnia. W połączeniu te dwa składniki tworzą prawdziwą bombę witaminową. Ko...
Jesień ozłaca nasze ulice i dyktuje kierunki kulinarne. Doceniamy wszystko co sycące i co rozgrzewa nas podczas spadków temperatury. Spragnionym py...
Zupa szpinakowa to jeden z tych przepisów, które warto mieć pod ręką, gdy brakuje ci czasu na gotowanie. Będziesz potrzebować: – szpinaku, ziemnia...
Aromatyczna zupa rybna, która idealnie sprawdzi się również podczas wigilijnej kolacji. Przyrządzona na bulionie rybnym z dodatkiem podsmażonych ka...
Czy słyszałeś kiedyś o zupie przygotowanej z sałaty? Przepis nie jest bardzo skomplikowany, więc zdecydowanie polecamy go przetestować. Zupa sałaci...
Seler korzeniowy to warzywo, które zdecydowanie warto pokochać! Choć jest niskokaloryczny, to dostarcza wielu składników odżywczych, jak witaminy i...
Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być...
Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na k...
Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietn...
Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litró...
Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest dos...
Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach
Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim zn...
Mrożenie to świetny sposób na konserwację żywności. Szczególnie jeżeli ugotujesz za dużo i nie chcesz nic zmarnować. Większość produktów żywnościow...
Kiedy nasze termometry zaczynają pokazywać ujemne temperatury, a mróz za oknem nas nie oszczędza, warto pomyśleć o czymś rozgrzewającym. Jednym z p...