Wyniki wyszukiwania dla śledź po japońsku

(187)

Artykuły śledź po japońsku

Wszystkie

Informacje Śledź jakiego nie znacie!

Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wig...

15
Informacje Śledź, matias i śledź à la matias. Jaka jest różnica i który jest najsmaczniejszy?

Śledź atlantycki jest rybą popularną i zdrową. Ze śledzi można przygotować pyszne sałatki, usmażyć je lub podać w galarecie. Wiele osób stosuje zam...

5
Informacje Tradycyjny śledź na wiele sposobów

Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znal...

78
Informacje Śledź pod pierzynką na siedem sposobów

Śledzie można wykorzystać w kuchni do naprawdę wielu dań. Już same ryby są dobrą przystawką, ale z dodatkiem przypraw i innych składników sprawdzą...

1
Informacje Ryba po japońsku w trzech wydaniach. Tymi przepisami zaskoczysz swoich gości

Uwielbiasz rybę po grecku? W takim razie koniecznie musisz spróbować również tej po japońsku. To naprawdę przepyszne danie ma niewiele wspólnego z...

12
Informacje Śledź norweski z patatem i pesto z orzeszków ziemnych

Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny!

3
Informacje Są zdrowsze niż śledź czy pstrąg. Dlaczego powinniśmy jeść sardynki?

Choć są małe, to dodają dużo energii. Sardynki to niezwykle zdrowe i wartościowe ryby, po które powinni sięgać niemal wszyscy, chcący dostarczyć or...

15
Informacje Śledź norweski w warzywno-ziołowym majonezie z karmelizowaną marchewką

Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie...

3
Informacje Najlepszy śledź według Andrzeja Polana. Sekretem jeden składnik

Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, podzielił się z widzami przepisem na aromatyczne śledzie na ostatki. Wystarczy, że połączysz kilka prosty...

5
Informacje Śledź orientalny z grejpfrutem, burakiem, rabarbarem oraz nutą tajskiej bazylii

Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku.

3
Informacje Karp? Śledź, a może makrela. Trzy przepisy, którymi zachwycisz swoich gości

Choć każdy bez wahania wskazałby karpia w czołówce tradycyjnych wigilijnych potraw, nie każdemu ten smak przypada do gustu. Niektórzy zaś szukają n...

0
Informacje Najlepsze dania z PRL. Kulinarny powrót do dawnych lat

Dania z PRL to nie tylko sposób, aby na chwilę przenieść się do przeszłości, to również idealna opcja dla domorosłych kucharzy, którzy szukają nies...

29
Informacje Pierogi ruskie i fasolka po bretońsku, czyli skąd wzięły się nazwy popularnych dań?

Polski stół może wyglądać naprawdę światowo - na przyjęciach bryluje ryba po grecku wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko...

24
Informacje Osiem pomysłów na ostatkowe przekąski ze śledzi

Karnawał nieubłaganie dobiega końca. Wtorek przed Środą Popielcową to czas ostatnich bali i hucznych imprez, w czasie których tradycyjnie serwuje s...

23
Informacje 10 zaskakujących pomysłów na śledzie

Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach....

84
Informacje Jak się robi jajka marynowane? Przepisy na każdą okazję!

Jajka marynowane należą do grupy przekąsek, które nieczęsto pojawiają się na rodzinnych imprezach. Potrawa ta potrafi jednak zaskoczyć niebanalnym...

12
Informacje Kultowe sałatki z PRL-u. Tych smaków się nie zapomina

Czy wiesz jakie imprezowe przekąski jadało się w PRL-u? Na kultowych prywatkach nie mogło zabraknąć zimnych nóżek, paprykarza szczecińskiego czy bl...

6
Informacje Śledzie na 7 sposobów – idealne na każdą okazję

Śledzie to jedna z najpopularniejszych przystawek na polskich stołach. Potrawa ta jest bardzo uniwersalna i dlatego świetnie sprawdzi się zarówno p...

9
Informacje Kolejny numer Magazynu Pyszne już w kioskach!

W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie.

2
Informacje Mało znane patenty na usuwanie nadmiaru soli ze śledzi. Jak długo moczyć śledzie, by nie straciły smaku?

Zbliża się Boże Narodzenie i Sylwester, a co za tym idzie w wielu domach gospodynie będą przygotowywać różne dania ze śledzi. Zanim jednak rozpoczn...

5
Informacje Jak wybrać dobre ryby na święta? Te najlepiej sprawdzą się na wigilijnym stole

Święta Bożego Narodzenia kojarzą ci się tylko z karpiem? Rzeczywiście ten króluje na świątecznych stołach, ale warto pomyśleć też o innych gatunkac...

129
Informacje Jak wykorzystać wodę po makaronie? 7 sposobów

Po ugotowaniu makaronu większość z nas po prostu wylewa mętną wodę do zlewu. Tymczasem okazuje się, że można ją jeszcze wykorzystać i osiągnąć ciek...

7
1 2 3 4 5
. . .
z
9