Promocje
logo smaker

DODAJ PRZEPIS DODAJ PORADĘ
MÓJ PROFIL
  • Home
  • Przepisy
  • Filmy
  • Książki kucharskie
  • Kucharze
  • Artykuły
  • Forum
  • timer
  • Śniadania
  • Zupy
  • Dania główne
  • Desery
  • Napoje
  • Przekąski
  • Sałatki
  • Przetwory
  • Dodatki
  • Domowe porady
  • Newsy
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Wideo
  • FAQ
  • Ewa gotuje
  • Z miłości do oliwy
  • Bake off
  • Mamy 10 lat
  • Pojedynki
  • Tematy specjalne
  • Ebooki
  • Tylko o kuchni
  • Na każdy temat
  • O serwisie
Smaker /Polecane - leczo / Forum »

Wyniki wyszukiwania dla "leczo"

  • Wszystkie (2531)
  • Przepisy (866)
  • Filmy(35)
  • Książki kucharskie (1027)
  • Kucharze (2)
  • Artykuły (167)
  • Forum (434)

DATA PUBLIKACJI

  • Od zawsze
  • Tydzień
  • Miesiąc

SORTOWANIE

  • Wg trafności
  • Wg daty
  • Wg oceny

Forum - leczo (434)

Odp. dania do zamrażania :)

Dodane przez perpetuum w: Tylko o kuchni

02 października 2012

Zamrażam dania tak zwane garmażeryjne, czyli bigos, leczo, fasolkę po bretońsku, chili con carne i tym podobne jednogarnkowce. Gotuje te przysmaki w sporym garnku i to co nie zjemy w "pierwszym rzucie" mrożę. Po ostudzeniu pakuję w woreczki szczelnie zamykam i do zamrażarki. Pakowane w woreczki zajmują mniej miejsca, wypuszczam z takich pakuneczków powietrze, rozpłaszczam delikatnie, zawiązuję szczelnie i mrożę. Taka mrożonka może poleżeć dość długo w zamrażalniku a po podgrzaniu nie traci walorów smakowych

Odp. pierwsze urodzinki mojego synka

Dodane przez Mole3 w: Tylko o kuchni

06 stycznia 2010

Dla mnie to też bardzo ważne, by w takie dni jednak pobyć z gośćmi, a nie w roli kuriera między kuchnią a pokojem. Pomysł Kuchnihanny jest świetny. Faktycznie - mały torcik dla brzdąca, a dla gości coś do zjedzenia (nie wypaćkania :)). Poza tym sałatki wg mnie są podstawą - jeśli wśród gości będą dzieci, to obowiązkowo owocowa, choć dorośli też bardzo ją lubią. Jeśli impreza ma być dłuższa, to na początek coś ciepłego, jednogarnkowego - leczo, strogonov itp. Reszta to samoobsługa - właśnie sałatki, wędliny, sery, pieczywo, sos i owoce. Bawcie się dobrze! I oczywiście najlepszości dla Synka. :)

ciekawe lokale

Dodane przez emotikon w: Tylko o kuchni

22 kwietnia 2010

Jest wątek o kucharzach to i o lokalach być powinien :) Gdzie warto zjeść i doświadczyć nowych kulinarnych odkryć? Albo żeby było po prostu smacznie? Ja osobiście jako zwolenniki piekielnego jedzonka uwielbiam kuchnię węgierską. W tej materii sprawdza się Borpince-już wiele lat działająca restauracja z iście węgierskim menu. Pyszne są zupy i to nie tylko tradycyjna gulaszowa. Nauczyłam się po wizytach tam robić specyficzną zupę z pieczarkami, albo zupę z estragonem. Polędwiczki wieprzowe z pikantnym leczo jeszcze tak dobrze jak oni nie robie ale z czasem,... :)

Odp. kotlet sojowy

Dodane przez biancorossa w: Tylko o kuchni

08 lipca 2010

Mój chlopak jest wegetarianinem,więc b.często jemy kotlety sojowe.Gotujemy je w rosołku z kostki warzywnej,mocno przyprawionym pieprzem,papryczką,tak by nie były monotonne w smaku.Tak podgotowane obsmażam jak steki,panieruję i smażę jak kotlety,albo podduszam z pieczarkami.Pokrojone w paseczki wrzucam do leczo, albo robię domowe "kebaby"-kładę podsmażone na naleśniku z dużą ilością surówki i sosem czosnkowym.Układam na wierzchu pizzy.Czasem gotujemy flaczki sojowe,podgotowane kotleciki kroję w paski i gotuję w rosole warzywnym z dużą ilością marchewki ,pietruszki i selera,mocno przyprawiając papryczką i majerankiem.

Pleśń (?) po pasteryzacji

Dodane przez Annuar w: Tylko o kuchni

10 sierpnia 2011

Witam. Robiłam ostatnio leczo: ciepłe włożyłam do słoików, pozakręcałam (słoiki i nakrętki były suche), potem do garnka, od zagotowania gotowałam ok.20 minut. zaraz potem wyjęłam, odwróciłam do góry dnem na całą noc, nic nie przeciekało. A po 4 dniach patrzę, że w słoikach (na razie w 3 na 5) pojawiła się naokoło biała smuga i jakby śladowy "meszek". Czy to znaczy, że moja praca poszła na marne ;( ? Co mogłam zrobić źle ?

Jakie potrawy mozna wekowac.

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

30 marca 2011

Kochani potrzebuje pomyslu na potrawy,ktore mozna trzymac przez jakis czas w sloikach.Kiedys za studenckich czasow mama robila mi do sloikow fasolke po bretonsku,bigos i pasztet domowy.Ale chcialabym wiedziec czy probowalyscie cos jeszcze przygotowywac do sloikow,chodzi o to zeby mozna bylo go otworzyc i zjesc...w czasie gdy np.brakuje czasu na gotowanie z jakiegos powodu.
Moja znajoma robi tez rewelacyjne leczo z grzybow i papryki,ale to raczej jako dodatek bym traktowala...
Mam tez pytanie jak to przechowywac,czy w lodowce czy mozna poza nia.

Odp. parapetówka

Dodane przez mrsgabka111 w: Tylko o kuchni

12 listopada 2010

kuchnie urzadzona mam, dom jest odmalowany wiec pisanie po scianach odpada,dania typu gulasz tez odpadaja tak jak wczesniej juz pisalam nie mam wystarczajaco duzo talerzy aby podac wszystkim jednoczesnie a czekac az ktos skonczy myc talerze i podawac drugim to troche niezbyt uprzejme wiec postanowilismy pozostac przy papierowych talerzykach, a gulasz podany na cieplo czy leczo mogłby narobic tylko plam na ubraniach gosci, chyba ze udaloby mi sie kupic plastikowe talerzyki ale jeszcze takich u siebie w miescie nie spotkalam nic bede szukac a poki co prosze o wiecej propozycji

Odp. urodziny

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

29 listopada 2010

Chili con carne i do tego tortille swojej roboty... Albo leczo z kiełbaską. Chyba, że będą wegetarianie, to wtedy warzywne. Najlepiej coś, co można zrobić wcześniej i odgrzać. Ja w ten weekend byłam na urodzinach koleżanki, która jako że niedawno wróciła z Indii, zaserwowała nam tradycyjne indyjskie dania - było pysznie i oryginalnie :) Można więc ustalić sobie jakąś tematykę swoich potraw i wszystkie przygotować pod kątem np. pochodzenia z danego kraju :)

Odp. co było/będzie u Was na obiad? :))

Dodane przez sereberko80 w: Tylko o kuchni

18 lipca 2014

wrrrrrrr nie zrobiłam kopiuj - wklej i znowu długaśnego posta mi zeżarło :((( czyżby znowu się zaczeło?? pisze jeszcze raz :/
nie zaglądam tutaj ostatnio zbyt czesto z tego samego powodu co Ewka. Od poniedziałku zaczynam urlop (hurraaaaa!!! :-D) więc roboty mnóóóstwo, trzeba wyjść na czysto. W domu też ciągle coś do zrobienia i dodatkowych zadań przybyło, a że ostatnio brakuje mi mocy, to wszystko robię trzy razy wolniej :-). Może wieczorem uda mi się wstawić sernik z malinami, który wczoraj robiłam :-). Obiady ostatnio też "na szybko" - leczo, zupy, nalesniki. Pozdrowionka i miłego, słonecznego dnia życzę :-)

  • < Poprzednie
  • 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • ...
  • 44
  • Następne >

Na skróty

  • PRODUKTY
  • ●KALORIE
  • ●EBOOKI
  • ●ŚNIADANIA
  • ●ZUPY
  • ●DANIA GŁÓWNE
  • ●DESERY
  • ●NAPOJE
  • ●PRZEKĄSKI
  • ●SAŁATKI
  • ●PRZETWORY
  • ●DODATKI
  • ●PRZEPISY DNIA
  • Śniadania
  • Bułeczki drożdżowe
  • Kanapki
  • Pasty kanapkowe
  • Tosty francuskie
  • Chleb razowy
  • Hummus
  • Owsianka
  • Omlet na słodko
  • Jajecznica
  • Obiady
  • Placki ziemniaczane
  • Racuchy
  • Kopytka
  • Ryba po grecku
  • Szynka pieczona
  • Bigos
  • Schab ze śliwką
  • Kluski śląskie
  • Krokiety
  • Zupy
  • Zupa pomidorowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa cebulowa
  • Zupa kalafiorowa
  • Zupa gulaszowa
  • Barszcz biały
  • Barszcz ukraiński
  • Rosół drobiowy
  • Kapuśniak
  • Krem z brokułów
  • Sałatki
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka rybna
  • Sałatka z łososiem
  • Salatka z pora
  • Sałatka śledziowa
  • Ciasta
  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Piernik dojrzewający
  • Tiramisu
  • Tort bezowy
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z bekonem
  • Risotto ze szpinakiem
  • Ryż z warzywami
  • Sałatki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Żurek
  • Pasztet drobiowy
  • Kurczak faszerowany
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Tarta na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Twarożek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Sałatka rzodkiewkowa
  • Przepisy
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Grzyby marynowane
  • Grzyby w occie
  • Ogórki kiszone
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem truskawkowy
  • Ćwikła z chrzanem
  • Mus jabłkowy
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron ze szpinakiem
  • Makaron z tuńczykiem
  • Makaron z serem
  • Makaron z kurczakiem
  • Spaghetti bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka ryżowa
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Pizza domowa
  • Fasolka po bretońsku
  • Śledzie w śmietanie
  • Przepisy kulinarne
  • Zobacz więcej
  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright © 1999 - 2021 INTERIA.PL.Wszystkie prawa zastrzeżone