Promocje
logo smaker

DODAJ PRZEPIS DODAJ PORADĘ
MÓJ PROFIL
  • Home
  • Przepisy
  • Filmy
  • Książki kucharskie
  • Kucharze
  • Artykuły
  • Forum
  • timer
  • Śniadania
  • Zupy
  • Dania główne
  • Desery
  • Napoje
  • Przekąski
  • Sałatki
  • Przetwory
  • Dodatki
  • Domowe porady
  • Newsy
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Wideo
  • FAQ
  • Ewa gotuje
  • Z miłości do oliwy
  • Bake off
  • Mamy 10 lat
  • Pojedynki
  • Tematy specjalne
  • Ebooki
  • Tylko o kuchni
  • Na każdy temat
  • O serwisie
Smaker /Polecane - leczo / Forum »

Wyniki wyszukiwania dla "leczo"

  • Wszystkie (2523)
  • Przepisy (861)
  • Filmy(35)
  • Książki kucharskie (1027)
  • Kucharze (2)
  • Artykuły (164)
  • Forum (434)

DATA PUBLIKACJI

  • Od zawsze
  • Tydzień
  • Miesiąc

SORTOWANIE

  • Wg trafności
  • Wg daty
  • Wg oceny

Forum - leczo (434)

Odp. Cukinia

Dodane przez Kasius23 w: Tylko o kuchni

13 sierpnia 2012

U mnie również w tym roku szaleństwo z cukinią.
Tez zrobiłam leczo ale mam pytanie - autorko - zapewne pasteryzowałaś je, jak długo będą one możliwe do zjedzenia? Ja pasteryzowałam 20 minut słoiki, nie wiem czy to nie za krótko i jak długo będą trwałe.

A co do cukinii to zrobiłam jeszcze:
- dżem cytrynowy i pomarańczowy z cukinii (pierwszy raz ale jest naprawdę dobry),
- cukinię w takiej zalewie na pół słodko jak robię ogórki konserwowe,
- cukinię w kostkę w zalewie curry,
- cukinię po rzymsku (ale to dopiero będę robić bo chwilowo cukinii brakło!) tj. w zalewie z octem i liśćmi pietruszki i selera, ale to dość podobny pomysł do tej na pół-słodko,
- sałatkę zimową z cukinii i marchwi oraz drugą sałatkę taką kombinowaną z cukinii, papryki, pomidorów i cebuli,
- przecier z cukinii (do niego się daje główkę czosnku, 3 papryki itp) przepisy w necie są, a ten przecier jest dobry nawet do smarowania wędlinek,
- konfiturę z cukinii i jabłek (dobra i do ciasta i do mięsa).
Widziałam też przepis na bigos z cukinii do słoików ale jeszcze go nie robiłam.

Z takich przepisów na co dzień na obiad, które już wypróbowałam polecam:
- cukinie faszerowane mięsem mielonym i kurczakiem z czosnkiem, cebulką i pomidorkiem, zapieczone z żółtym serem i polane sosem czosnkowym (takie w formie łódek)
- placki, które się robi tak jak ziemniaczane tylko zamiast ziemniaków dać tartą cukinię. ważne jest żeby posolić dopiero przed położeniem na patelnię bo bardzo sok puszcza,
- placki z cukinii: ok. 1 cm plastry cukinii w jajko i bułkę smażymy na oleju, a na koniec na wierzch każdego plaska kładziemy przesmażone utarte pieczarki z czerwoną papryką w kostkę, posypujemy żółtym serem i jak się rozpuści - gotowe. na wierzch sos czosnkowy, ewentualnie ziołowe jak ktoś nie lubi.
Na razie mam tyle, czekam na kolejne cukinie i na dźemy - mojej córki bardzo posmakowały.

Odp. Witam was

Dodane przez wondebilu w: Na każdy temat

24 stycznia 2012

A dziekujemy za kolejną bajeczke dla naiwnych haha Po raz setny mówię-lecz się ochlaptusie jeden.

Odp. Czy moderacja, to praca ?

Dodane przez Konto usunięte w: Na każdy temat

30 kwietnia 2011

no jak to komu przeszkadzał ? Zjebowi jak zawsze ,przyzwyczaiłem się ,lecz troche smutne bo poczytac se chciałem

Odp. MŁODA KAPUSTKA

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

16 maja 2011

Ja wiem Jaskółka że to fajny przepis lecz nie dla mnie ,ale dzieki

Botwinka

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

27 maja 2011

Witam.Często gotuje barszcz czerwony ,lecz zupy botwinkowej nie .Czy macie jakieś sprawdzone przepisy?

Odp. Stres

Dodane przez Nukleon w: Tylko o kuchni

04 kwietnia 2013

Wzetka nie ''''wklejał'''' lecz WKLEJAŁA kochaneńka, Wklejała. Rodzaj męski pozostaw swojemu idolowi, osiołkowi.

Odp. Kapusta kiszona

Dodane przez renka40 w: Tylko o kuchni

10 września 2013

kisi się razem z kapustą szatkowaną ale nie na spodzie beczki lecz w środku, układa się warstwami

Odp. Witaj Konia!

Dodane przez Konto usunięte w: Na każdy temat

10 września 2013

Bujak ,że bredzisz to wiem ,lecz wytłumacz mi co to ten OPLEREK nie kumam:)

Odp. Zdjęcie blokad z użytkowników.

Dodane przez Konto usunięte w: Na każdy temat

21 września 2013

Myślałem ,że Bujak przedstawia sobą inny poziom. Lecz kiedy poczytałem wczoraj forum, zmieniłem zdanie.

Odp. Pogaduchy przy kawce, herbatce, nalewce, piwku itd:)

Dodane przez Konto usunięte w: Na każdy temat

05 marca 2014

To było do przewidzenia Jakub narozrabia,potem przeprasza,lecz wczoraj występ Jakuba przeszedł wszelkie granice.

  • < Poprzednie
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • ...
  • 44
  • Następne >

Na skróty

  • PRODUKTY
  • ●KALORIE
  • ●EBOOKI
  • ●ŚNIADANIA
  • ●ZUPY
  • ●DANIA GŁÓWNE
  • ●DESERY
  • ●NAPOJE
  • ●PRZEKĄSKI
  • ●SAŁATKI
  • ●PRZETWORY
  • ●DODATKI
  • ●PRZEPISY DNIA
  • Śniadania
  • Bułeczki drożdżowe
  • Kanapki
  • Pasty kanapkowe
  • Tosty francuskie
  • Chleb razowy
  • Hummus
  • Owsianka
  • Omlet na słodko
  • Jajecznica
  • Obiady
  • Placki ziemniaczane
  • Racuchy
  • Kopytka
  • Ryba po grecku
  • Szynka pieczona
  • Bigos
  • Schab ze śliwką
  • Kluski śląskie
  • Krokiety
  • Zupy
  • Zupa pomidorowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa cebulowa
  • Zupa kalafiorowa
  • Zupa gulaszowa
  • Barszcz biały
  • Barszcz ukraiński
  • Rosół drobiowy
  • Kapuśniak
  • Krem z brokułów
  • Sałatki
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka rybna
  • Sałatka z łososiem
  • Salatka z pora
  • Sałatka śledziowa
  • Ciasta
  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Piernik dojrzewający
  • Tiramisu
  • Tort bezowy
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z bekonem
  • Risotto ze szpinakiem
  • Ryż z warzywami
  • Sałatki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Żurek
  • Pasztet drobiowy
  • Kurczak faszerowany
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Tarta na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Twarożek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Sałatka rzodkiewkowa
  • Przepisy
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Grzyby marynowane
  • Grzyby w occie
  • Ogórki kiszone
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem truskawkowy
  • Ćwikła z chrzanem
  • Mus jabłkowy
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron ze szpinakiem
  • Makaron z tuńczykiem
  • Makaron z serem
  • Makaron z kurczakiem
  • Spaghetti bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka ryżowa
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Pizza domowa
  • Fasolka po bretońsku
  • Śledzie w śmietanie
  • Przepisy kulinarne
  • Zobacz więcej
  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright © 1999 - 2021 INTERIA.PL.Wszystkie prawa zastrzeżone