14 sierpnia 2011
w słoju
14 sierpnia 2011
w słoju
13 sierpnia 2011
Przechowywałam w płóciennym worku,ale to nic nie dało - mole oczywiście po jakimś czasie sobie wyfrunęły po otwarciu,potem doradzono mi,że mole nie lubią zapachu liścia laurowego - ale niestety też nie pomaga. Może ktoś zna inne sposoby ?
14 sierpnia 2011
Ja też zawsze w słoiku, a dla pewności wrzucam do niego 2-3 listki laurowe. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby jakieś towarzystwo się zalęgło.
14 sierpnia 2011
Dziękuję wszystkim za dobre rady,zaraz przekładam do słoików.
20 sierpnia 2011
lila26 mole moga wystapic wszedzie:( gdzie zyjemy? no na swiecie:)
21 sierpnia 2011
kobra przestan wymien sobie lepiej jad:)
19 października 2011
Czy ktoś robił w warunkach domowych ocet z wina białego lub czerwonego? Jeżeli tak bradzo proszę podzielić się swoimi doświadczeniami.
04 sierpnia 2011
Witajcie, wzięło mnie na słoiki, i w związku z tym mam pytanie, czy znacie przepis na rybę np. w occie albo opiekaną, którą można by włożyć do słoika tak, żeby mogła w nim być długo, np. pół roku? Jak to się robi? Proszę o pomoc.
27 maja 2009
Eee, to się nie przejmuj, grzyby i tak są niezdrowe i ciężkostrawne, więc nic nie tracisz. Ja w ogóle ich nie jem! ;)
15 grudnia 2012
Śledzie kroimy na niewielkie kawałki,każdy smaruję musztardą,ukladam w słoiku naprzemian z cebulką,ktorą spażam wodą.Oliwę z oliwek mieszam z pieprzem,trochę octu i zalewam śledzie.
Na skróty