Przejdź na stronę główną Interii
Promocje
logo smaker

DODAJ PRZEPIS DODAJ PORADĘ MÓJ PROFIL
  • Home
  • Przepisy
  • Filmy
  • Książki kucharskie
  • Kucharze
  • Artykuły
  • Ambition
  • Forum
  • timer
  • Śniadania
  • Zupy
  • Dania główne
  • Desery
  • Napoje
  • Przekąski
  • Sałatki
  • Przetwory
  • Dodatki
  • Domowe porady
  • Newsy
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Wideo
  • FAQ
  • Z miłości do oliwy
  • Bake off
  • Mamy 10 lat
  • Pojedynki
  • Tematy specjalne
  • Ebooki
  • Tylko o kuchni
  • Na każdy temat
  • O serwisie
Smaker /Polecane - grzyby w occie / Forum »

Wyniki wyszukiwania dla "grzyby w occie"

  • Wszystkie (84060)
  • Przepisy (51972)
  • Filmy(1762)
  • Książki kucharskie (2071)
  • Kucharze (0)
  • Artykuły (3549)
  • Forum (24706)

DATA PUBLIKACJI

  • Od zawsze
  • Tydzień
  • Miesiąc

SORTOWANIE

  • Wg trafności
  • Wg daty
  • Wg oceny

Forum - grzyby w occie (24706)

Odp. Nowości w smakerze!

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

21 grudnia 2013


cytrusek
Zgłoś nadużycie
Odp. Nowości w smakerze!

kilka minut temu

Nie tylko Wilk2, ocet, oliwer ,kamasutra ,obserwator, mufinka..... Redakcja powinna zając się tym tematem.

czas najwyż szy by sie tym zajęła,lecz to przerasta redakcję.

Odp. Kuchnia w Belfaście??

Dodane przez SnowGirl w: Tylko o kuchni

25 kwietnia 2010

Ja juz wrocilam z Irlandii ale poludniowej, gdzie bylam 1,5 roku-ale mysle ze kuchnie maja podobne-chociaz wiadomo ze polnocna bardziej angielska. Pracujac w restauracji jako kelnerka zobaczylam ze Irlandczycy wszystko jedza z octem (blee-wszedzie unosil sie zapach octu)-tam oprocz tego ze na stolach stal pieprz i sol to jeszcze ten ocet a oni nim WSZYSTKO polewali- w wiekszym miescie jakos tego nie zauwazylam za bardzo ale w mniejszych strasznie starsi irlandczycy tak maja. Poza tym chipsy maja tez z octem wiec cos jednak musi w tym byc:) Pozniej troche na budowie przebywalam to w stolowkach krolowaly na sniadanie kanapki z sadzonymi jajkami i kielbaskami-tluste strasznie, do kanapek dodaja chipsy tez. Na obiad glownie gulasz roznego rodzaju i zapiekany z ziemniakami, z zup pamietam cebulowa najbardziej. Tak jak napisala osoba przede mna- mozna to wszystko znalezc zamrozone w sklepach i w mikrofalowce zrobic sobie obiad w domu za 2€ :) Taniej i szybciej wychodzi kupic gotowy niz przyrzadzic samemu chociaz "polska ogorkowa" tez czasami gotowalam:)
Pozdrawiam i zycze milego pobytu- tez bym sobie pojechala z checia.... :)

Odp. Nowości w smakerze!

Dodane przez GREGORHSPEED w: Tylko o kuchni

21 grudnia 2013

cytrus zniknął udziec odpowiada?!? może ocet to też ty?!?

Odp. Nowości w smakerze!

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

21 grudnia 2013

Nie jestem ani ocet ani oliwer-winny. Ani udziec.

Odp. Ryba w słoiku???

Dodane przez olina102 w: Tylko o kuchni

04 sierpnia 2011

1 kg matiasów, niesolonych, pstrąg też bardzo dobry. Panierka; knorr czerwony ( do mięsa,drobiu, dziczyzny i ryb, taki w czerwonym opakowaniu) plus bułka tarta-pół na pół i trochę mielonego pieprzu. Wymieszaj w misce. Zalewa ( zrób 2-3 porcje, bo ryba " pije"; 2 szklanki wody zimnej, 1 szkl. octu 5%, cukier do smaku,papryka mielona słodka dla koloru, 2-3 listki laurowe,4 ziela angielskie, 4 łyżki oliwy. Zagrzać zalewę i ostudzić, do zalewy dodać cebulę pokrojoną w koła i obgotowaną. Rybę umyć, namoczyć na 5 min w wodzie z 2-3 łyżkami octu. Panierować ( jajo,mąka,jajo, panierka j.w. i usmażyć. Do słoików i zalewaj. No i zamykaj. Pyszności. Zaraz sama zrobię. Mieszkam nad morzem więc mam świeżego śledzia. Ale robiłam z pstrągiem i też dobry. Pozdro

Odp. Ryba w słoiku???

Dodane przez babciaaneczka w: Tylko o kuchni

04 sierpnia 2011

U mnie ryba w słoiku to specjalny rytuał powigilijny. Na Wigilię smażę za dużo karpia,oczywiście klasycznie tylko w mące.
Na drugi dzień to, co zostało, wkładam do słoików, dodaję pokrojoną w krążki cebulę, zalewam gorącą zalewą /3 szkl.
wody, 1 szkl.octu 10 %, sól, pieprz, ziele ang. liść laurowy/ . Tak przyrządzony karp ma swoich amatorów w Sylwestra
i w Nowy Rok.Oczywiście postałby dłużej, ale mu nie dadzą.

Odp. Nowości w smakerze!

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

21 grudnia 2013

cytrusek a ty kto? dopiero zalogowany a taki obznajmiony we wszystkim? moze następny ocet albo kacperka? hehehe

Odp. Nowości w smakerze!

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

21 grudnia 2013

Nie tylko Wilk2, ocet, oliwer ,kamasutra ,obserwator, mufinka..... Redakcja powinna zając się tym tematem.

Odp. Nowości w smakerze!

Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni

02 stycznia 2014

eśli chodzi o nadużycie to wszyscy wiedzą....z pewnością wilk2 jest jednym z moderatorów albo...bo wpisy znikają a jak się da zgłoś nadużycie ...nic z tego,,,więc wychodzi Wilk2 i Udziec...

Ciekawe? 5 Kto głosował? Odpowiedz

ocet-winny

Odp. Nowości w smakerze!

21 grudnia 2013

Gregor, daj sobie spokój z tym elementem, bo to walka z wiatrakami. Teraz cytrusek -obrońca parówy się pojawił.Pewnie z tego samego ip:DDD

Goramarcina jak się pojawiam to 2-krotnie a teraz 3 krotnie...nie jestem madralą tylko szkoda,że tak tutaj jest!

Odp. czosnek w pikantnej zalewie

Dodane przez natasza w: Tylko o kuchni

05 stycznia 2010

przepis na na słoik 0,5 litrowy
10 średnich głowek czosnku dzielimy na ząbki (ważne muszą być suche i zdrowe - nie chodzi mi o to że czosnek ma być wysuszony) obieramy
suche gałązki tymianku -wysuszone - nie mogą być mokre ani świeże
5 papryczek chilli - bardzo ostrych
ziele angielski 2-3 ziarenka
liść laurowy
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy
wszystko wsadzamy do SUCHEGO ,czystego słoika najpierwwszystkie przyprawy - czosnek układam tak jak ogórki do kiszenia - dość ciasno- zalewam oliwą i odstawiam na dwa tygodnie w szafce kuchennej
Czosnek fantastycznie przechodzi chilli - a oliwa chociaż ostra świetnie nadaje się do sałatek
Czosnek marynowany w occie
2 szklanki wody
pół szklanki octu 10%
2 -3 łyżki cukru
ziele angielskie
1łyżka soli - najlepiej jak dodamy sami dla siebie do smaku
liść laurowy
10 -12 główek czosnku
Zalewę zagotowujemy
czosnek obieramy , układamy w słoiczkach
zalewamy zalewą , mocno zakręcamy - pzteryzujemy w zależności od wielkości słoiczków 7-10 minut
pozdrawiam - i o co tyle szumu ???

  • < Poprzednie
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • ...
  • 2471
  • Następne >

Na skróty

  • PRODUKTY
  • ●KALORIE
  • ●EBOOKI
  • ●ŚNIADANIA
  • ●ZUPY
  • ●DANIA GŁÓWNE
  • ●DESERY
  • ●NAPOJE
  • ●PRZEKĄSKI
  • ●SAŁATKI
  • ●PRZETWORY
  • ●DODATKI
  • ●PRZEPISY DNIA
  • Śniadania
  • Bułeczki drożdżowe
  • Kanapki
  • Pasty kanapkowe
  • Tosty francuskie
  • Chleb razowy
  • Hummus
  • Owsianka
  • Omlet na słodko
  • Jajecznica
  • Obiady
  • Placki ziemniaczane
  • Racuchy
  • Kopytka
  • Ryba po grecku
  • Szynka pieczona
  • Bigos
  • Schab ze śliwką
  • Kluski śląskie
  • Krokiety
  • Zupy
  • Zupa pomidorowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa cebulowa
  • Zupa kalafiorowa
  • Zupa gulaszowa
  • Barszcz biały
  • Barszcz ukraiński
  • Rosół drobiowy
  • Kapuśniak
  • Krem z brokułów
  • Sałatki
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka rybna
  • Sałatka z łososiem
  • Salatka z pora
  • Sałatka śledziowa
  • Ciasta
  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Piernik dojrzewający
  • Tiramisu
  • Tort bezowy
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z bekonem
  • Risotto ze szpinakiem
  • Ryż z warzywami
  • Sałatki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Żurek
  • Pasztet drobiowy
  • Kurczak faszerowany
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Tarta na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Twarożek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Sałatka rzodkiewkowa
  • Przepisy
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Grzyby marynowane
  • Grzyby w occie
  • Ogórki kiszone
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem truskawkowy
  • Ćwikła z chrzanem
  • Mus jabłkowy
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron ze szpinakiem
  • Makaron z tuńczykiem
  • Makaron z serem
  • Makaron z kurczakiem
  • Spaghetti bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka ryżowa
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Pizza domowa
  • Fasolka po bretońsku
  • Śledzie w śmietanie
  • Przepisy kulinarne
  • Zobacz więcej
  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright © 1999 - 2019 INTERIA.PL.Wszystkie prawa zastrzeżone