16 stycznia 2009
POSZUKUJĘ DOBREGO PRZEPISU NA SOS DO PIZZY , KECZUP JUŻ SIĘ ZNUDZIŁ.......
16 stycznia 2009
POSZUKUJĘ DOBREGO PRZEPISU NA SOS DO PIZZY , KECZUP JUŻ SIĘ ZNUDZIŁ.......
28 stycznia 2009
Polecam sosik do pizzy na bazie pomidorów i bazylii: puszka pomidorów, czosnek i cebulka drobno pokrojone, oregano, bazylia (najlepiej świeża) papryka słodka i odrobina tabasco. Oczywiście przed posmarowaniem spodu pizzy ostudź dobrze sos :)
17 stycznia 2009
Skùadniki:
2 lyzki pasty pomidorowej
2 lyzki wody
2 zabki czosnku
sól, pieprz
2-3 lyzki posiekanych, swiezych ziól
Sposób przyrzadzania:
Pastê pomidorowa wymieszac z woda, dodac przecisniêty przez praskê lub drobno posiekany czosnek. Mocno
doprawic do smaku sola i pieprzem. Dodac posiekane drobno ziola. Odstawic na okolo 10 - 15 minut.
18 stycznia 2009
zagotować szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową, dwie łyżki przecierru pomidorowego, zioła prowansalskie, pieprz, sól i dwie łyżki mąki. Rewelka.
21 października 2010
Jeżeli do pizzy dodamy starty żółty ser gouda, też będzie ciągnący.
21 października 2010
Jaki waszym zdaniem jest najlepszy ser do pizzy? ja zwykle używam zwykłego sera żółtego, może jakieś odmiany lub nowości?
27 lipca 2011
moi drodzy planuje kupic sobie kamien do pizzy i jestem ciekawa waszej opinii,czy ktos z was posiada owy kamien ???czy jestescie zadowoleni i czy wlasciwie jest roznica w smaku pizzy pieczonej w zwyklej blasze a wlasnie na tym kamieniu??? czy ten zakpu sie oplaca???dziekuje za wszystkie odpowiedzi;-)
21 października 2010
A ta mozzarella - pytam bo nigdy jej do pizzy nie dawałam - w trakcie dłuższego pieczenia nie przypali się? I taką mokrą kulkę trzecie na tarce czy w plasterkach układacie? Kiedyś zrobiłam pizzę, na której ser się po 10 minutach po prostu spalił i była do wyrzucenia. A mozzarelle kupiłam kilka razy, ale odniosłam wrażenie, że to była biała guma bez smaku, a najwyraźniej nie umiałam jej wykorzystać :P
21 października 2010
Jak robię pizze na szybko to używam zwykłego żółtego sera (gouda lub podlaski), jeśli robię na spokojnie to zarówno do pizzy, jak i lazanii używam mozzarelli, ale właśnie nie tej w zalewie tylko kupowanej z bloku. Jest jasna i raczej bez wyraźnego smaku (ładnie komponuje się z dodatkami), ale za to jest niezwyyyyyykle ciągnąca i nie pali się nawet przy dłuższym pieczeniu...
27 lipca 2011
ja taki kamien posiadam od kilku dobrych lat i nie wyobrazam sobie pieczenia pizzy na czym innym
Na skróty