10 października 2010
pracuje w restauracji i szukam propozycji na orginalny sos do krewetek np.z makaronem tagliatelle
10 października 2010
pracuje w restauracji i szukam propozycji na orginalny sos do krewetek np.z makaronem tagliatelle
10 października 2010
jezeli chodzi o najbardziej podstawowy sos to polecam sos z bialym winem.
Przepis:
olej,zabek czosnku, cebula, ok szkl bialego wina, sok z cytryny, sol, swiezo starty parmezan, swieza kolendra
czosnek podsmazyc na oleju , dodac cebule, biale wino i sok z cytryny, nastepnie krewetki
posypac stratym parmezanem i kolendra
najlepiej podawac z makaronem linguini
25 lutego 2018
Jadłąm ostatnio będąc w Warszawie w restauracji Pańśka 85 - "prażone krewetki w złotych niciach". Nie mam pojęcia jak kucharz to zrobił, ale było tak dobre, że polecam odwiedzenie miejsca i spróbowanie tych pyszności! :)
10 października 2010
znam mnostwo przepisow z krewetkami i owocami morza. w razie czego daj znac jaka kuchnie najbardziej lubisz. Ja gotuje glownie potrawy orientu
10 października 2010
jednym z moich ulubionych sopsobow na podanie krewetek
krewetki z marynowanym babmusem (moze byc zwykly z poszki)
potrzebujemy: olej z orzec how ziemnych, czosnek, krewetki, 1 lyzka wina ryzowego lub wytrawna sherry, grzyby shitake (ok 4), garsc posiekanej bialej kapusty, 3 lyzki pedow bambusa, 1chilli, sczypta soli, cukru, cebula dymka, kolendka, do podania:ryz jasminowy (mozna zastapic basmati)
sposob przyrzadzania,
rozgrzac wok, dodac olej i czekac az sie zacznie dymic, wrzucic czosnek i krewetki. Jak krewetki zmienia kolor dodac wino ryzowe, grzyby i kapuste, dodac. PO minucie dodac pedy bambusa, sol i cukier. wylozyc na talerz posypac cebulka dynka i kolendra. gotowe
10 października 2010
dzieki za propozycje,napewno skorzystam
16 listopada 2012
Witajcie!
Osobiście najbardziej smakują mi polędwiczki w sosie z zielonym pieprzem.
Polędwiczki piekę w rękawie dowolnie przyprawione.
Osobno robię sos beszamelowy http://komdax.com do którego dodaję zielony pieprz.
Polecam!
18 listopada 2012
Witam,
obsmażone polędwiczki(posolone i popieprzone) przekładam do naczynia żaroodpornego,smaruję olejem i zapiekam ok. 40 min w temp.180. Przygotowuję sos: ser gorgonzola kruszę i na patelni rozprowadzam z śmietanką 18%. Upieczone polędwiczki kroję w plastry i polewam sosem. Smacznego!
07 listopada 2012
Jak robicie polędwiczki wieprzowe
16 listopada 2012
Tez ostatnio próbowałam w sosie musztardowym i zdecydowanie zdobyły moje serce. Muszę koniecznie zdobyć przepis:)
Na skróty