Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3287
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3287
Składniki
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa doprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem. Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia w którym będziemy gotować i posypać pokrojoną w pióra cebulą. Gotować na parze najlepiej w szybkowarze przez ok. 40 min.
Najlepiej smakują z kiszoną kapustą.
Smacznego :)