Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy a przy okazji smaczny przepis doskonały w przypadku niespodziewanych gości
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć i delikatnie rozwałkować skropić delikatnie oliwą z oliwek. W między czasie na patelni rozgrzać olej i wrzucić szpinak przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać szpinak. Przyprawić solą i pieprzem.
Gotowy szpinak rozłożyć na cieście. Na szpinak dać pokrojony w kostkę ser feta. Na dole zostawiamy 2-3 cm czystego ciasta, bo będzie go łatwiej zwinąć.
Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy na około 3 cm krążki.
Ślimaczki ułożyć na blasze do pieczenia, spokojnie można wykorzystać papier z ciasta francuskiego i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min, aż się zarumienią.
Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!