
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
10 października 2010
jezeli chodzi o najbardziej podstawowy sos to polecam sos z bialym winem.
Przepis:
olej,zabek czosnku, cebula, ok szkl bialego wina, sok z cytryny, sol, swiezo starty parmezan, swieza kolendra
czosnek podsmazyc na oleju , dodac cebule, biale wino i sok z cytryny, nastepnie krewetki
posypac stratym parmezanem i kolendra
najlepiej podawac z makaronem linguini
10 października 2010
pracuje w restauracji i szukam propozycji na orginalny sos do krewetek np.z makaronem tagliatelle
10 października 2010
jednym z moich ulubionych sopsobow na podanie krewetek
krewetki z marynowanym babmusem (moze byc zwykly z poszki)
potrzebujemy: olej z orzec how ziemnych, czosnek, krewetki, 1 lyzka wina ryzowego lub wytrawna sherry, grzyby shitake (ok 4), garsc posiekanej bialej kapusty, 3 lyzki pedow bambusa, 1chilli, sczypta soli, cukru, cebula dymka, kolendka, do podania:ryz jasminowy (mozna zastapic basmati)
sposob przyrzadzania,
rozgrzac wok, dodac olej i czekac az sie zacznie dymic, wrzucic czosnek i krewetki. Jak krewetki zmienia kolor dodac wino ryzowe, grzyby i kapuste, dodac. PO minucie dodac pedy bambusa, sol i cukier. wylozyc na talerz posypac cebulka dynka i kolendra. gotowe
Na skróty