Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-05-2023
i kolejne pyszne i proste ciasto tym razem z jabłkami i z bananami. Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Zniknęło zaraz tego samego dnia. W przepisie są wiórki kokosowe ja je jednak pominęłam...
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2619
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 310
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 180
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3140
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2619
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 310
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 180
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3140
Składniki
margarynę roztapiamy i zostawiamy do przestygnięcia. Całe jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wlewamy przestudzoną margarynę.
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki tak samo robimy z bananami.
Do tortownicy (u mnie 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy połowę ciasta, układamy owoce, posypujemy wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Wylewamy pozostałą część ciasta. Wierz posypujemy również wiórkami.
Pieczemy około 40 min w 180 st.