Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyrządzenie szybkiego i pysznego ciasta do niedzielnej kawy lub na wizytę niespodziewanych gości nie musi sprawiać problemu. Ciasto z rabarbarem to najłatwiejsza forma zaskoczenia wszystkich domowników. Jest niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu. Ta faza zajmuje mniej niż 10 minut! Kwaskowaty rabarbar nadaje mu wyrazistości, ale z powodzeniem można go zastąpić także innymi, ulubionymi owocami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Jajka ubij w całości z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodaj esencję waniliową i olej. Wymieszaj wszystko do połączenia składników.
Dodaj przesiane przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Rabarbar umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na nią ciasto i posyp pokrojonym rabarbarem.
Piekarnik nagrzej do 180 st. Celsjusza. Piecz ciasto przez 35 minut lub do suchego patyczka. Ciasto z rabarbarem – najłatwiejsza forma podania to posypanie cukrem pudrem.