Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i zdrowy deser z nasionami szałwii hiszpańskiej (chia) i musu truskawkowego. Świetny posiłek poprawiający pamięć i chroniący przed demencją
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35908
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 308
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35908
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 308
Składniki
Nasiona wsypujemy do miski, zalewamy mlekiem, dodajemy miód i energicznie mieszamy łyżką lub trzepaczką i odstawiamy -czynność powtarzamy co 15 minut, aż z nasion zrobi się gęsty pudding (zajmuje to około 30-40 minut). 9 truskawek miksujemy z cukrem pudrem. 3 truskawki kroimy wzdłuż na cienkie paski , które układamy sztorcem w salaterkach. Do środka nakładamy łyżką pudding z nasion a na wierzch mus z truskawek. Przed podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Smacznego!