Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szybkie i niezawodne ciasto które uwielbia moja rodzinka .
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36167
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 212
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 363
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36167
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 212
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 363
Składniki
Truskawki opłukaj , usuń szypułki i osusz na sicie . Z podanych składników zagnieść kruszonkę , wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta .
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem , dodaj zimne masło i posiekaj nożem . Dodaj żółtka i śmietanę zagnieść ciasto .
Blachę o wymiarach 25x36 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto na wielkość blachy , ponakłuwaj widelcem i podpiec 15 minut w 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż truskawki i posyp kruszonką . Ciasto wstaw jeszcze do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 30 minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe . Smacznego .