Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe, nawet dla osoby mało biegłej w pieczeniu jak ja :D
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Składniki
Przy pieczeniu ciast wybieram drogę na skróty i najłatwiejszą więc proszę o wyrozumiałość doświadczone kucharki. Efekt jest dobry i polecam wszelkie ułatwienia. Składniki ciasta dałam do malaksera z końcówka ciastową. Wyrobiłam je, aż zbiło się w kule. Schowałam do zamrażarki.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kompot-z-agrestu,173728,fafiatko.html Kompot wypiłam i zostały mi owoce. Obsypałam je kaszą manną. Ciasto wyłożyłam do foremki z papierem do pieczenia. Wyłożyłam owoce na ciasto. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. W między czasie zrobiłam najprostszy lukier. Do cukru pudru dodałam ciepłej wody i wymieszałam.
Gdy ciasto ostygło polałam je lukrem. Smacznego :)