
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
22 lipca 2012
Kochani. Wczoraj robiłam sałatkę z ogórków na zimę, w przepisie były ogórki, cebula, sól, cukier, ocet i olej, zgubiłam gdzieś kartkę z proporcjami i dałam wszystkiego "na oko" i kiedy jeden ze słoików po pasteryzacji "nie chwycił" to spróbowałam i okazało się, że za mało octu dodałam. Pytam Was, czy mogę potem, po otwarciu słoika w zimie dodać octu, albo kwasku cytrynowego?
23 lipca 2012
sałatkę zawsze można doprawić i podkręcić "na talerzu". W twoje sytuacji obawiałabym się raczej , czy przy zbyt małej ilosci octu , który jest konserwantem, nie zepsuje się podczas leżakowania. Oczywiście nie życzę ale obawę mam :)
22 lipca 2012
Spokojnie możesz dodać na o.5 godz przed jedzeniem.Nie widzę w przepisie czosnku.Ja osobiście dodaję jeszcze paprykę czerwoną(kawałek),papryczkę chili(2-3 krążki),parę ziarenek kolorowego pieprzu,liść laurowy ,ziele angielskie,gorczycę.Poz:)
Na skróty